Filmtips voor vanavond (28/6)

Copy 0

Taken 2

(vtm, 20u30)

Energieke actiethriller en vervolg op de wereldwijde hit Taken waarin Liam Neeson opnieuw toont dat hij over a very particular set of skills beschikt, van de regisseur van Transporter 3 en Colombiana, met Famke Janssen (X-Men trilogie) en Maggie Grace (Lockout, Lost). Ooit ontvoerde de Albanese maffia in Parijs de dochter van voormalig CIA-agent Brian Mills. Dit bleek een kapitale fout. Een beslissing die hun zuur opbrak. Nu zijn ze uit op wraak. Wanneer hij met zijn gezin naar Istanboel reist, ruiken ze hun kans. Maar Mills is tot alles bereid om zijn gezin te beschermen…


Rambo: Last Blood

(nu in Play More)

Bompa Stallone slaat weer keihard toe. Sylvester Stallone heeft zo stilaan een leeftijd bereikt waarmee wij ons eerder in een schommelstoel met een goed boek en een frisse ijsthee voorstellen. Niet Sly. In dit – waarschijnlijk – laatste optreden van John Rambo krijgt de Vietnamveteraan het aan de stok met een leger Mexicaanse drugscriminelen. Niet zo slim van die Mexicanen, want in deze Last Blood kruipt Rambo pas echt helemaal in de rol van snoeiharde beul. Opgelet voor rondvliegende bloedspetters!


Da 5 Bloods

(nu in Netflix)

Een nieuwe Spike Lee joint! Vier Afro-Amerikaanse veteranen keren lang na de oorlog terug naar Vietnam op zoek naar het stoffelijk overschot van hun commandant en een begraven schat. Met Da 5 Bloods maakte Spike Lee een Vietnam-oorlogsfilm vanuit het perspectief van zwarte Amerikaanse soldaten. Deels geschiedenisles, deels spannende avonturenfilm gaat deze prent over broederschap en racisme, doorspekt met shockerende beelden, maar ook een stevige portie humor, beklijvend archiefmateriaal en spannende actiescènes.


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.