Filmtips voor vanavond (28/4)

Copy 0

John Wick (CAZ, 20u40 en nu in Play)

Welkom terug, rasechte actiefilm! John Wick is het soort actiefilm waar we nu eens absoluut van genieten. Geen stunts aan kabels, een minimum aan CGI. Gewoon lekker knallen en nog eens luider knallen. Keanu Reeves schittert als hondenliefhebber en moordmachine John Wick. Meer backstory heb je niet nodig. Laat de jacht op de schurken beginnen en we garanderen jullie actie, actie en niets anders dan actie!

The Matrix (Nu in Netflix en Play)

Instantklassieker en megablockbuster met revolutionaire visuele effecten en adembenemende actiescènes van de Wachowski’s met Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss en Laurence Fishburne. De film sleepte vier Oscars in de wacht: beste montage, geluidseffecten, visuele effecten en geluid. Thomas Anderson leidt een dubbelleven. Overdag is hij een hardwerkende computerprogrammeur bij een groot softwarebedrijf. ’s Nachts wordt hij de hacker Neo, die iedere denkbare computerwet overtreedt. Thomas is niet tevreden met zijn bestaan en is op zoek naar de zin van het leven. Op een dag wordt hij gecontacteerd door de mysterieuze Morpheus. De start van een onvergetelijk avontuur.

Knock Knock (Nu in Netflix)

Een minder bekende titel met Keanu Reeves, maar wel een erotische thriller van regisseur Eli Roth (Hostel) die zich verpakt als een kruising tussen Fatal Attraction en Funny Games. Als zijn gezin een weekendje naar het strand gaat, blijft architect Evan Webber thuis werken. Terwijl het buiten regent, wordt er plots op de deur geklopt. Op de stoep staan twee mooie meiden. Ze willen graag even opwarmen en zijn telefoon gebruiken. Wat volgt is een psychologische martelgang voor Evan. Doorbraakfilm voor de Cubaanse actrice Ana de Armas, die vervolgens uitgroeide tot een wereldster met rollen in Blade Runner 2049, Knives Out en de nog te verschijnen nieuwe Bondfilm No Time to Die.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.