Filmtips voor vanavond (28/3)

Copy 0

Con Air (vtm, 22u30)

De guilty pleasure van het weekend! Zet je schrap voor twee uur WTF-cinema met de coolste verzameling topacteurs ooit – Malkovich, Cage, Rhames, Buscemi, Cusack – in een no nonsense actiethriller met legendarische quotes – “Put… the bunny… back… in the box.” – zotte actie, Michael Bay-achtige shots en pure popcornfun. Leuk detail: deze prent werd genomineerd voor twee Oscars: Beste Geluid en Beste Song (How Do I Live van Diane Warren). “He’s got the whole world in his hands.”

Margin Call (BBC Two, 00u35)

Een bloedstollende, fascinerende ‘Wall Street’-thriller met een absolute topcast: Kevin Spacey, Paul Bettany (Avengers: Age of Ultron), Jeremy Irons, Zachary Quinto (Star Trek) en Demi Moore. De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Scenario. Wanneer de jonge financieel analist Peter Sullivan ontdekt dat zijn bank in slechte papieren dreigt te komen door een reeks barslechte investeringen, gaan de poppen aan het dansen. Al gauw blijkt dat de schuldigen zich op alle niveaus bevinden.

Daens (één, 22u10)

Belgisch historisch drama van Stijn Coninx, de regisseur van Hector, Koko Flanel en Marina, met Jan Decleir (De Zaak Alzheimer), Antje De Boeck (Manneken Pis en Stille Waters) en Michael Pas (Team Spirit en Boys). Daens werd genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film. In België lokte de film meer dan 800.000 mensen naar de bioscoop. Priester Daens keert in 1888 terug naar zijn geboortestad Aalst. Daar wordt hij geconfronteerd met kinderarbeid, erbarmelijke werkomstandigheden en een Katholieke Partij die de rijke fabrieksdirecteuren steunt.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.