Filmtips voor vanavond (27/9)

Copy 0

North by Northwest

(BBC Two, 17u50)

Wervelende, spannende en suspensrijke thriller van Alfred Hitchcock, met Cary Grant (Charade en An Affair to Remember) en Eva Marie Saint (On the Waterfront en Exodus). De film werd genomineerd voor drie Oscars. Roger Thornhill wordt per ongeluk aanzien als de internationale spion George Kaplan. Hij wordt achtereenvolgens gekidnapt door de mysterieuze Phillip Vandamm, bijna vermoord door enkele criminelen, dronken achter het stuur gezet en opgepakt door agenten. Eenmaal terug vrij gaat hij op zoek naar de echte George Kaplan. Maar voor hij het goed beseft wordt hij de hoofdverdachte van een moord.

Lance

(vier, 21u30)

“Ik zal je mijn waarheid vertellen. Ik zal niet liegen.” Dat beweert Lance Armstrong in de spraakmakende documentaire Lance, die vanaf zondag 27 september vier weken lang te zien is op VIER. Lance vertelt het intrigerende verhaal over de opkomst van de Amerikaanse wielerlegende Lance Armstrong, zijn strijd met teelbalkanker, zijn zeer succesvolle carrière, zijn zeven opeenvolgende Tour de France-zeges én zijn ondergang nadat hij in 2013 opbiechtte dat hij betrokken was bij één van de grootste dopingschandalen allertijden.

Contact

(zes, 22u50)

Verwacht geen spacebattles en coole CGI, maar een film die knettert van de ideeën, een beklijvend verhaal heeft en uitpakt met sterke personages. Het helpt natuurlijk altijd als je film gebaseerd is op de bestseller van Carl Sagan en je Jodie Foster en Matthew McConaughey in de hoofdrollen hebt.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.