Filmtips voor vanavond (27/6)

Copy 0

Days of Thunder

(vier, 22u45)

Brullende motoren, testosteronspuwende actie, het jonge koppel Nicole Kidman en Tom Cruise, en veteraan Robert Duvall in een actievehikel van Tony Scott (Top Gun). Legendarisch voor de loeiharde racescènes (de geluidstechnici versierden een Oscarnominatie), de spectaculaire stunts en … de rolstoelrace! Blijft voor ons nog steeds één van de beste racefilms.


Mission: Impossible – Fallout

(nu in Netflix)

Wat een actiefilm! Tom Cruise heeft zich nog maar eens overtroffen. Mission: Impossible – Fallout is een onvervalste en wervelende actieknaller van begin tot eind. De film zit opnieuw boordevol waanzinnige stunts van de Cruiser (die helikopterscène, die Halo-jump, die renscène in Londen) die je helemaal op het randje van je stoel brengen. In tijden van CGI-hoogtij is deze cinema-ervaring een heuse openbaring en verademing. Terwijl Rebecca Ferguson voor een nieuwe frisse wind zorgde in Rogue Nation, zorgt Henry Cavill deze keer voor de verrassing van de film. Als een vleesgeworden sloophamer van een CIA-agent ontpopt hij zich meteen tot één van de meeste legendarische figuren uit de hele reeks. Tel daar nog de perfecte soundtrack bij en een heleboel fraaie plaatjes en heb je een Mission: Impossible die hengelt naar de positie van allerbeste film uit de hele reeks.


Eye in the Sky

(NPO 2, 00u05)

Een dronepiloot in Nevada houdt een bende zelfmoordterroristen in Kenia in de gaten en wacht op bevelen van kolonel Powell in Engeland, die op haar beurt in verbinding staat met haar overste en de Britse overheid. ‘Eye in the Sky’ is een tikkende tijdbom van een film, met de allerlaatste vertolking van Alan Rickman. In een zenuwslopend schouwspel worden we ondergedompeld in een Hitchcockiaanse thriller over de realiteit van moderne oorlogsvoering. Een hypernerveuze kijkervaring die nog dagenlang blijft nazinderen!


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.