Filmtips voor vanavond (27/3)

Copy 0

Room (canvas, 21u20)

Oscar voor Beste Actrice! Aangrijpender en hartverscheurender dan dit drama krijg je zelden te zien. Deze film laat een verpletterende indruk op je na. Room is een emotionele rollercoaster, een ongelooflijke mix van horror en hoop, gekruid met enkele van de beste vertolkingen van de afgelopen jaren. Vooral Brie Larson is fabelachtig. Haar prestatie werd terecht bekroond met een Oscar, Golden Globe en BAFTA voor Beste Actrice.

The Broken Circle Breakdown (vtm, 23u25)

Met dit integere verhaal over een echtpaar (Johan Heldenbergh en Veerle Baetens) dat de dood van hun kind probeert te verwerken en iets van troost vindt in de Bluegrass-muziek die ze met hun bandje produceren, greep de 37-jarige regisseur Felix Van Groeningen nipt naast een Oscar voor beste buitenlandse film. Maar ook zonder Oscar is dit een intens liefdeverhaal, boordevol passie, fantastische vertolkingen en prachtige muziek. Een absolute must see!

The Lost City of Z (BBC One, 00u05)

Geloof ons als we zeggen dat dit een van de betere en meest ondergewaardeerde films van de afgelopen jaren is. The Lost City of Z is een avonturendrama gemaakt in de traditie van de grootse, klassieke filmepossen van weleer. Charlie Hunnam blinkt in dit waargebeurde relaas uit als een ontdekkingsreiziger die in de jungle van Zuid-Amerika op zoek gaat naar een mythische stad. Die zoektocht verandert zijn leven en beïnvloedt ook zijn gezin. Opmerkelijke bijrol ook van de nieuwe Batman, Robert Pattinson.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.