Filmtips voor vanavond (26/6)

Copy 0

The Martian

(vtm, 20u40)

The Martian is topentertainment verpakt in een grappig, intelligent en spannend SF-drama. Zeker niet de beste van Ridley Scott en zeker niet zijn beste SF-film – denk maar aan Alien en Blade Runner. Maar laat je niet afschrikken door het SF-label, deze film is een survivaldrama met een pak komische momenten en een fenomenale soundtrack boordevol disconummers. Door een ongelukje blijft Matt Damon helemaal alleen achter op de planeet Mars. Zonder directe hulp van NASA of de Aarde rest hem slechts één optie: ‘I’m gonna have to science the shit out of this.’ Winnaar van 2 Golden Globes – Beste Film en Acteur – en genomineerd voor 7 Oscars.


Pearl Harbor

(Q2, 20u35)

Michael Bay – regisseur van Bad Boys en Transformers – maakt van de grootste militaire aanval op de Verenigde Staten een heroïsch en episch oorlogsdrama. Zet je schrap voor heel veel bommen, heldhaftige toestanden, massa’s explosies, hartverscheurende momenten en een zeemzoete driehoeksromance tussen Ben Affleck, Josh Hartnett en Kate Beckinsale. Verwacht geen accuraat geschiedenisverhaal, maar de perfecte mix van een oorlogsdrama en een popcornfilm.


The Lady in the Van

(BBC One, 23u45)

Alan Bennett ontmoet de excentrieke dakloze vrouw Miss Marry Sheperd. Hij laat haar toe om drie weken op zijn oprit in haar busje te verblijven, maar ze blijft langer dan verwacht. De jaren verstrijken en Alan ontdekt steeds meer over Marry’s verleden. ‘The Lady in the Van’ is een prachtig, komisch en waargebeurd Brits drama met een grandioze Maggie Smith. Haar fantastische vertolking was goed voor een BAFTA- en een Golden Globe nominatie.


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.