Filmtips voor vanavond (26/3)

Copy 0

Unbreakable (Zes, 23u40)

Mysterieuze en bovennatuurlijke suspensethriller/superheldenfilm van M. Night Shyamalan, de regisseur van The Sixth Sense, Split en Glass. Veiligheidsagent David Dunne (rol van Bruce Willis) is met de trein op weg van New York naar Philadelphia als hij betrokken raakt in een vreselijk treinongeval. Als bij wonder is hij de enige overlevende. Hij heeft zelfs geen schrammetje. Dit bizarre voorval wordt opgemerkt door de mysterieuze Elijah Price (rol van Samuel L. Jackson). Price is een steenrijke stripverhalenverzamelaar die leidt aan een zeldzame botziekte. Hij heeft zo zijn eigen theorie over waarom Dunne deze ramp overleefde.

Diego Maradona (Nu in Play More)

Asif Kapadia flikt het opnieuw! Na Amy en Senna maakte regisseur Kapadia opnieuw een documentaire die dagenlang blijft nazinderen. Diego Maradona is een magistrale, beklijvende docu over een van de grootste voetballers ooit. Je hoeft helemaal geen voetbalfan te zijn om te genieten van deze dramatische, bij momenten tragische documentaire. Diego Maradona schetst het meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent. Kapadia maakte gebruik van meer dan 500 uur beeldmateriaal en kreeg de volle medewerking van Diego Armando Maradona zelve. Een absolute must see!

Gone Girl (Nu in Netflix)

Wanneer Nick Dunne bekendmaakt dat zijn vrouw vermist is, start de politie en vooral de media een onderzoek. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst langzaam maar zeker bij iedereen de vraag: Heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord? Bloedstollende thriller met een hele reeks twists, een ijzersterke en Oscargenomineerde vertolking van Rosamund Pike en één van de meest waanzinnige moordscènes ooit op pellicule gezet. Gebaseerd op de bestseller van Gillian Flynn en een nieuw meestwerk van David Fincher (Se7en, Fight Club, Zodiac).

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.