Filmtips voor vanavond (25/6)

Copy 0

Nightcrawler

(CAZ, 20u40)

De beste Jake Gyllenhaal ooit! De Amerikaanse acteur is al jaren een fenomeen. Een klasbak die steevast voor speciale projecten kiest. Deze keer speelt hij een onsympathieke, charismatische psychopaat die de Amerikaanse droom najaagt in de hedendaagse journalistiek die gedomineerd wordt door sensatie, gruwel en voyeurisme. Bereid je voor op een trip naar het duistere en donkere nachtleven van LA in deze thriller die nog dagenlang zal nazinderen. Nightcrawler is de Taxi Driver van deze generatie.


7500

(nu in Amazon Prime Video)

Joseph Gordon-Levitt gold enkele jaren geleden als één van de absolute Hollywoodtoppers met rollen in The Dark Knight Rises, Inception, Looper en Don Jon. Maar dan bleef het, uitgezonderd de film Snowden, even stil rond de voormalige acteur van hitserie 3rd Rock from the Sun. Nu is hij terug als piloot van een Airbus A320. Klaar voor een routinevlucht, tot enkele terroristen er anders over beslissen. 7500 is de code voor een vliegtuigkaping en daar word je als kijker helemaal kopje onder in geduwd. Zet jezelf schrap voor een claustrofobische nagelbijter. Wel kijken op eigen risico, want het kan zijn dat je na deze film nooit meer in een vliegtuig stapt.


Don’t Breathe

(nu in Netflix en Amazon Prime Video)

Don’t Breathe is een van de strafste horrorfilms van de laatste jaren. Met bekende horrorelementen knutselt regisseur Fede Alvarez een dodelijk efficiënte griezelprent in elkaar die ervoor zorgt dat je nooit meer een blinde persoon vertrouwt. Onze volledige recensie vind je hier. Bibberen maar!


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.