Filmtips voor vanavond (25/4)

Copy 0

The Green Mile (één, 21u50)

Paul Edgecomb denkt terug aan zijn leven als gevangenisbewaker in de befaamde ‘Dodengang’ van de Cold Mountain gevangenis. In 1935 krijgen ze een nieuwe gevangene, John Coffey (een onvergetelijke Oscargenomineerde rol van Michael Clarke Duncan). Een gigantische zwarte reus die twee kleine meisjes verkracht en vermoord zou hebben. De man blijkt echter zeer stil, intelligent en vriendelijk te zijn. Bovendien is er iets heel bijzonders met hem aan de hand. Een nieuw pareltje van Frank Darabont, regisseur van The Shawshank Redemption, en opnieuw gebaseerd op een verhaal van Stephen King. Genomineerd voor de Oscar voor Beste Film.

The Insider (CAZ, 20u40)

Collateral, Miami Vice, Heat. Ja, regisseur Michael Mann is volgens ons een van de absolute grootmeesters van de zevende kunst. Een van zijn allerbeste films is deze The Insider, een fantastisch thrillerdrama met een weergaloos vette, maar fabelachtige vertolking van Russell Crowe. Mann selecteerde met o.a. Al Pacino, Christopher Plummer en Philip Baker Hall een uitmuntende ensemble cast, maar het is vooral Crowe en de strak-op-de-huid-zittende regie van Mann die van The Insider een intense kijkervaring maken. Terecht genomineerd voor 7 Oscars, waaronder Beste Film, Regie en Acteur.

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (vier, 20u25)

Met zijn typerende hoed, leren jas en zweep hijst Harrison Ford zich opnieuw in de outfit van de grootste avonturier uit de filmgeschiedenis voor een nieuwe bloedstollende en aartsgevaarlijke zoektocht naar een verloren gewaande schat, in het langverwachte vierde spektakelstuk van Indiana Jones, van de regisseur en de producers van Indiana Jones and the Lost Ark, Indiana Jones and the Temple of Doom en Indiana Jones and the Last Crusade. Het is 1957 en professor Indiana Jones geeft weer les aan de universiteit. Dat rustige leven is van korte duur. Indy maakt kennis met Mutt, die hem op het spoor zet van de kristallen schedel van Akator, een legendarisch, fascinerend en angstaanjagend voorwerp.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.