Filmtips voor vanavond (24/6)

Copy 0

Sprakeloos

(één, 20u50)

Ontroerende verfilming van Tom Lanoye’s gelijknamige bestseller. Hilde Van Mieghem slaagde in het onmogelijke. Een complex boek vertalen naar een prachtig, aangrijpend, authentiek drama met fabelachtige vertolkingen van Viviane De Muynck en Stany Crets. Een mooie ode aan de moeder van Tom Lanoye, een slagersvrouw en amateuratrice, die door een beroerte niet meer kan spreken. De film (en het boek) laat je sprakeloos achter.


Mission: Impossible

(vtm, 21u40)

Sommige missies komen in de buurt, maar deze eerste Mission: Impossible blijft nog steeds de allerbeste. Ondertussen uitgegroeid tot een klassieker, raast deze spionagethriller van regisseur Brian De Palma voorbij tegen de waanzinnige snelheid van een TGV. De uitmuntende cast – Jean Reno, Vanessa Redgrave, Emmanuelle Béart, Kristin Scott Thomas, Ving Rhames, Jon Voigt en Tom Cruise – en vooral De Palma zetten de kijker telkens op het verkeerde been in een nagelbijtende actiethriller met enkele legendarische actiescènes. Bij Play en Play More kan je trouwens nog even doorbingen met deel 2, 3 en 4.


Jason Bourne

(nu in Netflix)

De vijfde Bourne-film knoopt opnieuw aan bij de succesformule van de eerste drie films: bloedstollende thrills, snoeiharde actiescènes, waanzinnige achtervolgingen en Matt Damon als superspion van dienst. In de eerste 25 minuten zit een weergaloze achtervolgingsscène, Las Vegas is het decor voor een straatrace waarbij auto’s bij bosjes de lucht invliegen en er zijn natuurlijk rauwe man-tegen-mangevechten. Jason Bourne laat je geen moment op adem komen!


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.