Filmtips voor vanavond (24/4)

Copy 0

Star Wars: the Rise of Skywalker (Nu in Telenet à la carte/Proximus Pickx)


Afgelopen jaar kwam er een eind aan de saga van de bekendste familie van deze planeet. Nee, niet de familie Van den Bossche van de vtm-soap Familie, maar wel de intergalactische kroost van de Skywalkers. Met The Rise of Skywalker breidde regisseur J.J. Abrams een prachtig eind aan een van de meest fantastische filmreeksen ooit. Abrams maakte van The Rise of Skywalker een veilig, maar ook crowd-pleasing SF-avontuur. Na het controversiële The Last Jedi greep Abrams terug naar zijn eigen winnende formule van The Force Awakens: waanzinnige actiescènes, woestijn-achtervolgingen, loeiharde lightsaber-standoffs en een terugkeer naar het duidelijke light vs dark verhaal. De saga van de Skywalkers eindigt met een soort ‘greatest hits’. Intergalactisch vertier van de bovenste plank!

The Red Turtle (NPO 2, 23u40)


Pixar en Disney mogen dan imponeren met hun vlekkeloze animatie en blockbuster-animatiefilms, de beste animatiefilm van 2016 was deze The Red Turtle. Niet toevallig van het legendarische Japanse animatiehuis Studio Ghibli. Voor deze prachtige prent huurde de studio niemand minder dan de Nederlander Michael Dudok de Wit in. Een cineast die ons hart eerder al veroverde met het schitterende Father & Son en ook deze keer een film afleverde die je meeneemt op één van de meest meeslepende kijkervaringen van het jaar.

Vaiana (Q2, 20u35)


Er bestaat nog een andere leuke Disney-prinses dan Elsa en Anna uit Frozen. Haar naam is Moana, een jonge meid die met water kan communiceren, op zoek gaat naar een mysterieus eiland en tijdens haar tocht de hulp krijgt van de gespierde halfgod Maui. De stem van die laatste wordt ingesproken door niemand minder dan Dwayne ‘The Rock’ Johnson. De animatie is indrukwekkend, de songs brul je meteen luid mee en het Huis van de Muis sleepte opnieuw een enorm kassucces binnen.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.