Filmtips voor vanavond (23/4)

Copy 0

The Social Network (Nu in Netflix)

Controversiële karakterschets van Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, gebaseerd op Ben Mezrichs ‘The Accidental Billionaires’, naar een scenario van Aaron Sorkin (The West Wing). Harvard-student Mark Zuckerberg is net gedumpt door zijn vriendin Erica Albright. Eenmaal terug in het studentenhuis begint hij meteen aan een heuse wraakactie. Samen met zijn beste vriend, Eduardo Saverin, schrijven ze in één nacht de code voor ‘Facemash’. De film won 3 Oscars: scenario, soundtrack, montage.

Killer Joe (Nu in Play en Play More)

Beklemmende, magnifieke en lichtjes onderschatte thriller met een ongelooflijke krachttoer van Matthew McConaughey, van de regisseur van The French Connection en The Exorcist, met Emile Hirsch (Milk, Into the Wild), Juno Temple (Kaboom) en Gina Gershon (Bound). De 22-jarige drugdealer Chris wordt door zijn eigen moeder bestolen. Hij moet snel met geld op de proppen komen om zijn leverancier te betalen of hij is er geweest. Wanneer hij ontdekt dat zijn moeder een levensverzekering van 50.000 dollar heeft, contacteert hij Killer Joe. Om vervelende situaties te vermijden, vraagt Joe altijd contante betaling op voorhand. Maar deze keer laat hij zich verleiden tot een deal: Dottie, de knappe zus van Chris, zal als onderpand dienen.

Double Jeopardy (vtm, 22u15)

Non-stop actie in een mysterieuze thriller met Ashley Judd (Kiss the Girls) en Tommy Lee Jones (The Fugitive en Under Siege). Na een tochtje met de zeilboot met haar man Nick, wordt Libby Parsons volledig gedesoriënteerd en onder het bloed teruggevonden door de kustwacht. Haar man blijkt spoorloos verdwenen. Libby wordt veroordeeld voor moord en moet zes jaar naar de gevangenis. Daar ontdekt ze dat haar man nog steeds leeft.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.