Filmtips voor vanavond (22/8)

Copy 0

Dawn of the Planet of the Apes

(één, 20u45)

Een van de absolute hoogtepunten van het filmjaar 2014. Dawn of the Planet of the Apes is pure popcorncinema. De film barst werkelijk uit zijn voegen van de baanbrekende speciale effecten, indrukwekkende actiescènes en hyperreële apen waarvoor regisseur Matt Reeves (Cloverfield) aanklopte bij het wereldvermaarde WETA, het digital effects huis achter kaskrakers als Avatar, The Lord of the Rings en de The Hobbit trilogie. Veel beter dan voorganger Rise of the Planet of the Apes. Topentertainment!

Gravity

(BBC One, 21u35, nu in Netflix)

Dr. Ryan Stone, een briljant medisch ingenieur, gaat op haar eerste ruimtemissie met veteraan astronaut Matt Kowalsky. Tijdens een routinecontrole slaat het noodlot toe. Hun shuttle wordt vernietigd en Stone en Kowalsky blijven helemaal alleen achter. Vastgebonden aan niets anders dan elkaar zweven ze verder de ruimte in. Vanaf het eerste beeld zit je voor de rest van de 90 minuten gekluisterd aan je stoel, in spanning door de duizelingwekkende en halsbrekende avonturen en in volle verbazing over een wereld die nooit eerder zo realistisch werd voorgesteld. De grensverleggende film van Alfonso Cuarón werd door de critici bedolven onder superlatieven en groeide uit tot een wereldwijde blockbuster. Bij de uitreiking van de grote filmprijzen won Gravity won liefst 7 Oscars, 1 Golden Globe, 4 BAFTA’s en bijna alle prijzen van de zogenaamde Guilds (o.a. Producers, Directors en Actors Guild).

Avengers: Age of Ultron

(BBC One, 00u20)

Avengers assemble! Iron Man, Thor, Hulk, Black Widow, Captain America en Hawkeye hijsen zich opnieuw in hun superhelden-outfit om samen de wereld te redden in een tweede fantastisch Avengers-avontuur. Denk aan waanzinnige actiescènes, coole stunts, adembenemende speciale effecten en onvoorstelbare showdowns. Minder dan de eerste Avengers, maar een uitstekende keuze voor een rasechte popcornfilm op een luie zaterdagavond!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.