Filmtips voor vanavond (21/4)

Copy 0

The Last Samurai (Nu in Play en Play More)

Epische veldslagen, betoverende cinematografie en de kunst van de Samurai-vechttechnieken in een dramatisch avontuur van de regisseur van Gladiator en Blood Diamond, met Tom Cruise. Japan, 1876. Kapitein Nathan Algren, een Amerikaanse oorlogsheld, wordt naar Japan gehaald om de soldaten van Keizer Meiji te trainen voor een aanstaande oorlog met de strijdkrachten van de opstandige samurai Katsumoto, de laatste leider van deze eeuwenoude krijgers. Door een onverwachte aanval van Katsumoto worden de troepen van Meiji afgeslacht en kapitein Algren gevangen genomen. Tijdens zijn gevangenschap heeft hij verschillende gesprekken met Katsumoto en raakt hij onder de indruk van de levensfilosofie van de samurai.

Iron Man 2 (CAZ, 20u40)

De coolste superheld uit de filmgeschiedenis is terug voor een megalomaan actiespektakel met een spervuur aan knallende actiescènes, speciale effecten, oneliners én een nieuwe magnetiserende vertolking van Robert Downey Jr. Zes maanden geleden onthulde Tony Stark zijn identiteit als Iron Man. Hij werd onthaald als volksheld nummer 1. Zeker nadat hij overal in de wereld voor vrede zorgde. Maar het feestje van Tony Stark loopt op zijn einde. Het Amerikaanse leger eist zijn uitvinding en technologie op, een duivelse schurk heeft een eigen superkrachtig pak ontwikkeld en Tony blijkt een dodelijke vergiftiging opgelopen te hebben.

Zodiac (Nu in Netflix)

Een van de beste thrillers van de 21 ste eeuw! Beklijvend kijkstuk gebaseerd op waargebeurde feiten, van grootmeester David Fincher, regisseur van Se7en, Fight Club, The Game en Panic Room met Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo. Tijdens de jaren 70 werd San Francisco opgeschrikt door een seriemoordenaar die cryptische boodschappen en brieven liet publiceren in de San Francisco Chronicle. Twee politieagenten, Dave Toschi en William Armstrong, een misdaadjournalist en de tekenaar van de San Francisco Chronicle raken geobsedeerd door de zaak en bijten zich stuk op het onderzoek. De seriemoordenaar werd nooit gevat.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.