Filmtips voor vanavond (21/3)

Copy 0

Solo: a Star Wars Story (vtm, 20u30)

Een van de coolste personages uit het Star Wars universum krijgt zijn eigen Solo-moment. De immense populariteit van de nieuwe Star Wars bracht Disney op het lumineuze idee om een soort ‘origin story’ uit te brengen van de intergalactische smokkelaar. Geen Harrison Ford dus, maar ‘Solo’ heeft een pak gigantische troeven om uit te spelen: fantastische battles, een nagelbijtende treinoverval, Emilia ‘Khaleesi’ Clarke als ‘femme fatale’ en Donald ‘Lando Calrissian’ Glover als de coolste en flamboyantste verschijning … ‘in a galaxy far far away’.

Inglourious Basterds (vier, 20u25)

Misschien niet de allerbeste film van Quentin Tarantino, maar alleen al de moeite voor de fabelachtige en Oscarwinnende vertolking van Christoph Waltz, het Italiaanse accent van Brad Pitt en de zalige pubscène met Michael Fassbender. Volgens Tarantino is de openingsscène van de film, de befaamde boerderijscène waarin het personage van Waltz wordt geïntroduceerd, de allerbeste scène die hij ooit geschreven heeft. Een brutale film bij momenten, maar ook één waar je ontzettend mee kan lachen.

Scarface (CAZ, 20u40)

Ultragewelddadige en klassieke gangsterfilm van Brian De Palma, regisseur van The Untouchables en Body Double, naar een scenario van Oliver Stone, met Al Pacino en Michelle Pfeiffer. De film werd genomineerd voor drie Golden Globes: beste acteur, mannelijke bijrol en muziek. Tony Montana is een kleine crimineel uit Cuba die zijn kans waagt in de VS. Zijn gewelddadige aanpak en nietsontziende acties worden snel opgemerkt door het criminele circuit.

Paper Towns (Vitaya, 22u30)

Young Adult-topper waarin topmodel Cara Delevingne haar eerste hoofdrol speelt. Paper Towns is een ontroerend, hilarisch en avontuurlijk coming of age-drama, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John Green (The Fault in Our Stars). Quentin is stiekem verliefd op Margo, het mysterieuze buurmeisje van de overkant. Margo is zo dol op mysteries dat ze er zelf één werd. Op een nacht neemt ze Quentin mee voor een nachtelijk avontuur in de stad, maar verdwijnt dan plotseling.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.