Filmtips voor vanavond (20/5)

Copy 0

Django Unchained (Q2, 20u35)

Oscarwinnend en controversieel meesterwerk van regisseur/scenarist Quentin Tarantino met Jamie Foxx (Collateral), Christoph Waltz (Inglourious Basterds) en Leonardo DiCaprio (Inception). De film won twee Oscars: Beste Bijrol (Waltz) en Scenario. Django Unchained speelt zich af in de 19de eeuw in Jackson, Mississippi. De slavenhandel is volop aan de gang en de twee geliefden Django en Broomhilda worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Als Django bevrijd wordt door de eigenaardige premiejager Dr. King Schultz beginnen ze samen aan een zoektocht naar Django’s geliefde.

Isle of Dogs (Q2, 23u35)

Sinds Moonrise Kingdom staat Wes Anderson voor ons in het rijtje van interessantste regisseurs van de 21 ste eeuw. Met The Grand Budapest Hotel maakte de man nog een onvervalste klassieker en ook deze Isle of Dogs is een absolute lekkernij. Anderson haalt opnieuw zijn hele trukendoos boven en tovert beelden op je scherm waar zoveel oog voor detail in zit, dat je meerdere kijkbeurten nodig hebt om alle kleine eigenaardigheden en ‘speciallekes’ te ontdekken. Isle of Dogs heeft het gewoon allemaal: ontroerende en grappige momenten, prachtige sets, een fabelachtige vormgeving, een ongeziene nauwkeurigheid, coole personages, een perfecte stemmencast en waanzinnig mooie vondsten.

Patser (nu in Play en Play More)

Next level shit. Dat is wat het meest luidruchtige regisseursduo van de Lage Landen beloofde. Adil El Arbi en Bilall Fallah lossen (bijna) alle hoge verwachtingen – die ze met hun ongebreidelde enthousiasme/mediahype zelf creëerden – moeiteloos in. Patser laat de Vlaamse filmindustrie op zijn grondvesten daveren en trakteert ons op een uppercut van een spektakelfilm die je twee uur keihard in de zetel drukt en finaal murw slaat. Lees de volledige review!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.