Filmtips voor vanavond (20/3)

Copy 0

The Big Short (canvas, 21u20)

Je moet het maar doen. Een documentaire maken over de financiële crisis en deze verpakken als een komische thriller die voorbijraast tegen een onvoorstelbaar tempo, megasterren die je op 1-2-3 klaarstomen voor Wall Street en een indrukwekkende A-list cast – vooral Steve Carell en Ryan Gosling zijn in topvorm – die het ondoorgrondelijke kluwen van de financiële wereld op een bijna glasheldere wijze brengen.

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (vier, 20u35)

Enige zekerheid in deze bizarre tijden? De herhaling van immens populaire filmreeksen op televisie. Vier waagt zich voor een zoveelste keer aan een rewatch van de sympathiekste filmtovenaar ooit: Harry Potter. Maar we geven ze absoluut geen ongelijk, want Potter trakteert ons op uren filmplezier. In deze eerste film maken we kennis met Harry Potter, een doodgewone 11-jarige jongen, die sinds de dood van zijn ouders bij zijn tante en oom woont. Daar wordt hij slecht behandeld, tot hij op een dag ontdekt dat hij eigenlijk een tovenaar is en uitgenodigd wordt om te gaan studeren aan de ‘Hogwarts School for Witchcraft and Wizardry’. Fantasy en avontuur verpakt in een wervelende familiefilm met perfect gecaste tieners. De film kreeg drie Oscarnominaties, waaronder één voor beste muziek.

Psycho (CAZ, 22u50)

De bekendste van Alfred Hitchcock. Deze angstaanjagende horrorklassieker wordt door velen beschouwd als de allerbeste Hitchcock. Filmstudio Paramount wilde helemaal niet dat Hitchcock het verhaal van Psycho, lichtjes gebaseerd op de zaak van seriemoordenaar Ed Gein, zou verfilmen. Hitchcock duwde door, verlaagde zijn salaris en filmde in zwartwit. Psycho werd een kassucces en verlegde de grenzen van geweld, afwijkend gedrag en seksualiteit in Amerikaanse films. De film werd genomineerd voor 4 Oscars, o.a. Regie en Actrice.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.