Filmtips voor vanavond (2/5)

Copy 0

Batman Begins (vier, 20u25)

Het ging niet goed met de filmcarrière van Batman tijdens het begin van deze eeuw. Maar toen stortte de Britse regisseur Christopher Nolan zich op de duistere held met als resultaat Batman Begins: een donkere ontstaansgeschiedenis die The Dark Knight de realistische kruiding meegaf die in de strips al langer aanwezig was. Christian Bale trok de zwarte cape aan en zorgde voor een iconische herinterpretatie van de comicfiguur. Het bleek het begin van een beestige trilogie.

Doctor Strange (Q2, 20u30)

Het eerste filmavontuur van de magische Marvel-nieuwkomer volgt  netjes de formule die alle kaskrakers van de studio volgt, maar de immer charmante Benedict Cumberbatch, de rest van de cast, de trippy actiescènes en een geweldige soundtrack geven de film Guardans of the Galaxy-gewijs een verrassend genietbare saus. Kortom: één van de betere Marvels! Lees snel de volledige review.

Reservoir Dogs (Q2, 22u25)

Vuilbekkerij, vlijmscherpe dialogen, magistrale vertolkingen en een wel zeer gruwelijke martelscène in het legendarische filmdebuut van Quentin Tarantino die zowel het scenario schreef, de film regisseerde en een bijrol voor zijn rekening nam. Zes meedogenloze criminelen die nog nooit met elkaar hebben samengewerkt, worden uitgekozen om een routineuze overval te plegen op een juwelier. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Orange, Mr. Pink, Mr. Brown en Mr. Blonde. De overval mislukt compleet en loopt uit op een bloedbad.

Meer info over Q2

Meer info over vier

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.