Filmtips voor vanavond (2/10)

Copy 0

Carlito’s Way

(canvas, 21u20)

Al Pacino en gangsterfilms. Dat is een perfect huwelijk. Het ultieme bewijs is The Godfather. De sensationeelste was Scarface. De meest tragische is Carlito’s Way. Pacino is werkelijk verrukkelijk als Carlito Brigante, met zijn gekende bravoure en passie. Combineer dat met de fantastische regie van Brian De Palma en je krijgt schitterende beelden, lang uitgesponnen en zenuwslopende scènes en een gangsterprent die nog uren blijft nazinderen. Niet de bekendste gangsterfilm, maar wat een pareltje. Echt één van de betere films van Pacino en De Palma.

Chloe

(vtm 2, 20u45)

Erotische thriller met enkele stomende seksscènes, van de regisseur van Exotica en Where the Truth Lies, met Amanda Seyfried (Mamma Mia!). David (rol van Liam Neeson) is een succesvolle professor en gelukkig getrouwd met gynaecologe Catherine. Terwijl David met volle teugen van het leven geniet, neemt de onzekerheid bij Catherine met de minuut toe. Ze voelt zich uitgesloten van haar puberende zoon, haar seksleven stelt niets meer voor en ze denkt dat David een affaire heeft. Ze schakelt de hulp in van de jonge callgirl Chloe om haar man te testen.

Judy

(nu in Streamz+)

Oscar Beste Actrice Renée Zellweger. De topactrice die vooral furore maakte met haar vertolking van Bridget Jones speelt in Judy nog eens de pannen van het dak. Ze geeft op fenomenale wijze gestalte aan de legendarische musicalster Judy Garland. Deze biopic blikt op haast sprookjesachtige wijze terug naar enkele sleutelmomenten in het leven van Garland, met als vertrekpunt het jaar 1968. Dat is het jaar dat Garland veertig ondertussen en verslaafd aan drank en drugs, met een concertenreeks in Londen een finale act breidt aan haar carrière.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.