Filmtips voor vanavond (19/6)

Copy 0

War of the Worlds

(BBC One, 23u45)

Indrukwekkend post-9/11-thrillerdrama boordevol waanzinnige shots, degelijk acteerwerk van Tom Cruise en Tim Robbins, en knappe special effects. Een redelijk donkere prent voor een Steven Spielberg-film, maar ééntje die wel behoort tot zijn beste films van de laatste decennia. Ray is een gescheiden havenarbeider die zijn kinderen sporadisch ziet. Hij heeft het moeilijk om een goede vader voor hen te zijn, maar er wachten hem nog veel grotere problemen. Buitenaardse wezens zijn immers op aarde geland en ze komen niet in vrede.

Selma

(BBC Two, 00u20)

Brandend actuele film die een krachtig beeld schetst van de historische protestmarsen waarmee de Afro-Amerikanen midden jaren zestig stemrecht eisten. De epische protestmars van Selma naar Montgomery, de hoofdstad van Alabama, portretteert de onvoorwaardelijke strijd van Martin Luther King en zijn vreedzame acties tegen de rassendiscriminatie in de Verenigde Staten. Ava DuVernays film vertelt het verhaal van één van de grootste overwinningen van burgerrechtenbeweging. De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Film en won een Oscar voor Beste Song.

The Hunger Games: Catching Fire

(vtm, 20u40)

Ferme blockbuster, wervelend actie-avontuur en vervolg op het immens populaire The Hunger Games, gebaseerd op de bestsellers van Suzanne Collins. Veruit de beste film in de hele The Hunger Games-filmreeks. Na hun overwinning in de 74ste Hunger Games keren Katniss Everdeen en Peeta Mellark terug naar huis. Er is hen weinig rust gegund: ze moeten hun familie en vrienden achterlaten voor een verplichte zegetocht langs de verschillende Districten. Tijdens de reis voelt Katniss dat een opstand broeit.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.