Filmtips voor vanavond (19/5)

Copy 0

Nerve (Q2, 20u35)

De serie Mr. Robot liet ons al even proeven van the dark side of the internet en ook Hollywood heeft dit fenomeen gevonden als inspiratiebron. Voor een echt serieuze film over het darkweb is het nog even wachten, maar deze Nerve is alvast de met popcorn overgoten en met neon verlichte tienerversie die garant staat voor een avontuurlijke cinematrip. De makers van Nerve zijn niet aan hun proefstuk toe. Henry Joost en Ariel Schulman vormen het inventieve duo achter die andere social media filmsensatie: Catfish. Lees hier snel de volledige review.

Internal Affairs (Q2, 22u20)

Intense politiethriller met een uitmuntende Richard Gere die voor een keer eens zijn ‘dark side’ mag tonen als een absoluut uitgekookte gemene corrupte agent. Ramon Avila is een groentje in de ‘Internal Affairs’ afdeling van de LAPD. Samen met zijn partner krijgt hij meteen een zeer moeilijke opdracht voorgeschoteld: klachten over buitensporig fysiek geweld en corruptie onderzoeken bij Von Stretch, een vriend van de politieschool. Zo komt Avila in contact met Dennis Peck, de partner van Von Stretch. Peck lijkt een eerlijke agent en wordt door zijn oversten beschouwd als een modelagent. Maar schijn bedriegt.

Black Mass (nu in Netflix)

Geen spoor van Jack Sparrow in deze ijzingwekkende misdaadthriller. Deze keer kruip je in elkaar van angst bij het zien van Depps personage, James ‘Whitey’ Bulger. Een gangsterbaas met een kalende kruin, ijzig blauwe ogen en een blik die het einde van je leven aankondigt. Drugshandel, afpersing, wapenhandel, witwaspraktijken en moord, Whitey regeert op een nietsontziende en meedogenloze wijze. Tel daar nog de connecties met de politiek en de FBI bij en je hebt een soort Ierse versie van The Godfather!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.