Filmtips voor vanavond (19/4)

Copy 0

The Deer Hunter (BBC One, 23u35)

De jaren zeventig gelden ontegensprekelijk als een decennium waarin een gigantisch aantal van de allerbeste films ooit werden gemaakt. The Deer Hunter is er daar ééntje van. Regisseur Michael Cimino maakte een beklijvend waanzinnig oorlogsdrama. Goed voor 5 Oscars, waaronder Beste Film. De cast is om van te duizelen: Robert De Niro, Meryl Streep, John Cazale, John Savage, George Dzundza, maar vooral een uitmuntende Christopher Walken (Oscar Beste Bijrol). De film zit tjokvol legendarische scènes, keiharde situaties, maar ook prachtige momenten. Een film waar je niet ongeschonden uitkomt. Zelfs niet na een tweede of derde visie. Een absoluut meesterwerk!

Aquaman (Nu in Play More)

Fantastisch wildwateravontuur. Critici bestempelden Aquaman als ‘de beste DC-superheldenfilm sinds The Dark Knight’, een ‘onderwater versie van Star Wars’ en ‘één groot wild leuk avontuur’. Wij bevestigen dat we nog nooit zoveel fun hebben gehad met een DC-prent. Jason Momoa, beter gekend als de spierbundel Khal Drogo uit Game of Thrones, schittert als Arthur Curry aka Aquaman in een onderwateravontuur dat knalt van begin tot eind, ons onderdompelt in een fantastische nieuwe wereld en ongeziene special effects op je scherm tovert. De popcornfilm van de avond!

Call Me By Your Name (Nu in Netflix)

Maak kennis met de nieuwe wonderboy van Hollywood! Call Me By Your Name is een fantastische film over verleiding en begeerte en een van de mooiste zomerliefdes ooit op pellicule gezet. Een meesterwerk van regisseur Luca Guadagnino die ons eerder al verleidde met A Bigger Splash en Io sono l’amore. Het broeierige liefdesverhaal openbaart ook een machtig talent, Timothée Chalamet, die de filmwereld in razend tempo verovert. Met posterboy Armie Hammer vormt hij een verrukkelijk duo waar je je ogen niet van kan afhouden.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.