Filmtips voor vanavond (19/3)

Copy 0

Cowboys & Aliens (Q2, 20u35)

Indiana Jones en James Bond in het Wilde Westen! Nee, dit is echt geen vroege 1 april-grap, maar een vernuftig ideetje van de mannen achter Iron Man, Star Trek en Transformers! In dit genre overstijgend avontuur, een mix van western en sciencefiction, keren we terug naar het jaar 1873. Het dorpje Absolution krijgt een vreemde vogel op bezoek. Eentje die niet weet wie hij is en waar hij vandaan komt en een opvallende metalen beugel rond zijn pols draagt. Zijn intrede vormt het begin van een waanzinnig avontuur.

The Truman Show (CAZ, 20u40)

Amusant, grappig, origineel, maar ook (nog steeds) brandend actueel en intelligent drama. Een knap staaltje meesterschap van regisseur Peter Weir (Dead Poets Society) met een prachtige soundtrack, donkere humor, ijzersterke vertolkingen van Ed Harris en Jim Carrey, en een majestueus einde. Een absolute aanrader. Truman Burbank leidt een perfect leventje: hij heeft een goede baan, een liefhebbende vrouw en een goede vriend. Maar misschien is zijn leven toch wel iets te perfect. Als kijker weten we ondertussen dat Truman het hoofdpersonage is van het succesvolle tv-programma ‘The Truman Show’, dat hij al heel zijn leven in een enorme tv-studio woont waar een dorp is nagebouwd en dat al zijn vrienden acteurs zijn. Maar wat gebeurt er als Truman dit allemaal ontdekt?

Widows (Nu in Play More)

Hunger, Shame, 12 Years a Slave. Stuk voor stuk pareltjes van Steve McQueen. Niet de gelijknamige acteur, maar de intussen wereldberoemde en alom geprezen regisseur. Na het winnen van de Oscar voor 12 Years a Slave maakte McQueen een verrassende keuze voor zijn volgende project: een remake van een – in Engeland – populaire BBC-serie uit de jaren 80. Samen met Gone Girl-auteur Gillian Flynn nam hij het scenario onder handen, verzamelde een indrukwekkende cast – Viola Davis, Elizabeth Debicki, Michelle Rodriguez, Jacki Weaver, Daniel Kaluuya, Colin Farrell, Carrie Coon, Jon Bernthal en Robert Duvall – en kneedde beide tot een van de beste thrillerdrama’s van de jaren 2000 met zenuwslopende momenten, fantastische twists en uitmuntende vrouwelijke vertolkingen.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.