Filmtips voor vanavond (18/6)

Copy 0

Arrival

(vtm, 22u05)

Dit is sciencefiction zoals je het nog maar zelden te zien krijgt. Geen eindeloze schietpartijen, epische veldslagen, waanzinnige CGI-uitpakkerij en megabudgetten die naar de aankleding van een film gaan. Nee, Arrival zet je aan het denken, neemt je mee op een beklijvend avontuur en heeft met Amy Adams de beste vrouwelijke vertolking van 2016 in huis. En o ja, regisseur Denis Villeneuve is het nieuwe wonderkind van Hollywood. Hij maakte eerder Sicario en Prisoners en blikte de nieuwe Blade Runner in.

The Social Network

(CAZ, 20u40, nu in Netflix)

Controversiële karakterschets van Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, gebaseerd op Ben Mezrichs ‘The Accidental Billionaires’, naar een scenario van Aaron Sorkin (The West Wing). Harvard-student Mark Zuckerberg is net gedumpt door zijn vriendin Erica Albright. Eenmaal terug in het studentenhuis begint hij meteen aan een heuse wraakactie. Samen met zijn beste vriend, Eduardo Saverin, schrijven ze in één nacht de code voor ‘Facemash’. De ontstaansgeschiedenis van Facebook lijkt misschien op het eerste gezicht een saaie bedoening, maar regisseur David Fincher maakt er een wervelende kijkbeurt van met prachtige muziek, een stevig tempo en enkele fabelachtige shots. De film won 3 Oscars: scenario, soundtrack, montage.

Angel Has Fallen

(nu in Play More)

007, Jason Bourne en Ethan Hunt, move over! Geheimagent Mike Banning heeft zich de laatste jaren een heuse weg geschoten, geknokt, gevloekt en gemept om de leider van de Verenigde Staten te verdedigen tegen nietsontziende terroristen. De Schotse acteur Gerard Butler heeft zich met deze ultra-fysieke rol een plaatsje verovert tussen de allergrootste knokkers uit de filmgeschiedenis. In deze Angel Has Fallen wordt Banning evenwel zelf beschuldigd van een aanslag. Aan hem om in een explosief kat-en-muisspel vol kogelregens, halve legers en man-tegen-man gevechten zijn onschuld bloot te leggen.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.