Filmtips voor vanavond (17/5)

Copy 0

Kingsman: the Secret Service (vtm, 20u35)

Geheimagenten zoals je ze nog nooit zag. Wie moet Daniel Craig opvolgen als nieuwe James Bond? Wij zeggen Colin Firth. Jullie twijfelen nog? Met deze Kingsman: the Secret Service geeft Firth alvast een waanzinnig visitekaartje af. En we weten ook meteen wie de volgende Bond moet regisseren: Matthew Vaughn. Hij doorspekt in deze film, net zoals in Kick-Ass, loeiharde actie met grappige knipoogjes. Wat wil je nog meer? PS: er zit een scène in de film waarvan je mond zal openvallen. Je bent gewaarschuwd.

The Untouchables (CAZ, 20u40)

Fantastische misdaadklassieker en één van de absolute meesterwerken van Brian De Palma. De film bulkt van de klasbakken – Kevin Costner! Sean Connery! Robert De Niro! Andy Garcia! – , bevat enkele fabelachtige zenuwslopende setups (de trappenscène, de baseball bat dinnerscène, enz.) en de soundtrack van Ennio Morricone is uitmuntend. En dan zwijgen we nog over de auto’s, de wapens, de locaties en de kostuums! Leuk detail: Sean Connery won voor zijn vertolking van agent Jim Malone trouwens zijn enige Oscar (voor Beste Bijrol).

Lone Survivor (zes, 19u55)

Dodelijke suspens in een militaire thriller, gebaseerd op waargebeurde feiten, van de regisseur van The Kingdom en Battleship, met Mark Wahlberg en Eric Bana. De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Geluidsmontage. Lone Survivor is gebaseerd op de militaire missie ‘Operation Red Wings’, die op 28 juni 2005 werd uitgevoerd door Navy Seal Team 10. Het doel van het team: Taliban-leider Ahmad Shah uitschakelen.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.