Filmtips voor vanavond (17/4)

Copy 0

Jurassic World (vtm, 20u35)

Het park is open! Tweeëntwintig jaar na de gebeurtenissen uit Jurassic Park heeft het door John Hammond geïnspireerde themapark op Isla Nublar er bovendien een nieuwe attractie bij: de genetisch gemodificeerde hybride dinosaurus Indominus Rex. Vergeet de twee sequels op de klassieker, dit is de enige waardige opvolger op Jurassic Park. De film ademt de avontuurlijke, wonderbaarlijke en speelse stijl uit van het origineel en koos met Chris Pratt de perfecte filmster uit om ons te gidsen in dit nieuwe actierijke, spannende dino-avontuur. Nostalgische filmtrip van de bovenste plank!

Inside Out (Q2, 20u35)

Na enkele mindere films – ja, de lat ligt gigantisch hoog voor Pixar-films – was dit opnieuw een grand cru van de animatiestudio. Een simpel idee – de dochter van regisseur Pete Doctor verloor haar vrolijkheid toen ze tien jaar werd en de papa vroeg zich af wat er zich allemaal in haar hoofd afspeelde – leverde zowel voor kinderen als volwassenen een fantastische kijkervaring op. Zonder twijfel één van de beste films die Pixar ooit maakte.

Carol (NPO 2, 00u05)

Hoe kan je niet verliefd worden op de film Carol? Regisseur Todd Haynes keert opnieuw terug naar zijn geliefkoosde fifties – kijk zeker ook naar Far from Heaven en Mildred Pierce voor twee andere parels van hem – voor een subliem drama over verboden liefde. Alles aan Carol is van een uitmuntend niveau: de schitterende vertolkingen van Blanchett en Mara, de perfecte cinematografie (wat een gebruik van kleuren en een oog voor detail!), de prachtige kostuums en de emotionele en elegante soundtrack. Allemaal genomineerd voor een Oscar trouwens.

Linkeroever (vtm, 23u50)

Matthias Schoenaerts jaagt je de stuipen op het lijf. Horror en Vlaamse film, nee, niet meteen een genre dat hier uitgebreid aan bod komt. Recent werd Yummy op ons losgelaten en Welp is misschien wel de bekendste horrorprent van de afgelopen decennia. Maar in 2008 doolde niemand minder dan Matthias Schoenaerts als een onheilspellend mysterieus wezen rond in Linkeroever, een horrorfilm in de stijl van de Aziatische griezelfilms The Grudge, Dark Water en The Ring. En oh ja, Matthias verschijnt ook in een aantal pikante liefdesscènes.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.