Filmtips voor vanavond (16/5)

Copy 0

Alien (CAZ, 22u25)

Een monumentale SF-reeks waarvan vooral de eerste twee films baanbrekende cinema opleverden. Ridley Scotts Alien behoort tot het kleine kransje van SF-klassiekers die tot op vandaag nog niets aan kracht hebben ingeboet. Integendeel zelfs. De chest bursting scène behoort nog steeds tot de meest angstaanjagende filmmomenten ooit, de Facehugger blijft ons achtervolgingen in onze nachtmerries en Sigourney Weaver plaveide de weg voor de female action hero. Leuk detail: Scott haalt drie films aan als grote inspiratiebronnen voor Alien: Star Wars A New Hope, 2001: A Space Odyssey en The Texas Chainsaw Massacre (1974).

Cocktail (Vijf, 22u15)

Tom Cruise schittert als Brian Flanagan, een jonge, zelfzekere en ambitieuze barkeeper die met de hulp van een door de wol geverfde pro, de held van de sjieke oostkust van Manhattan wordt. Maar als hij naar het tropische Jamaica verhuist en een zelfstandige kunstenares ontmoet, brengt hun heftige romance een nieuwe dimensie in het egocentrische leven van de barkeeper. Cocktail bruist van energiek spektakel, Cruise haalt onmogelijke toeren uit met flessen en shakers en de film is doorspekt met ‘summer vibes’. Deze wereldwijde kaskraker staat garant voor 100 procent ongemixt entertainment. De guilty pleasure van de avond!

The Hunger Games (vtm, 22u00, nu in Netflix, Play en Play More)

Gigantische blockbuster en wervelend actie-avontuur, gebaseerd op de bestseller van Suzanne Collins. De film maakte van Jennifer Lawrence een wereldwijde ster. In de ruïnes van wat ooit Noord-Amerika was, heerst het Capitool genadeloos over de twaalf overgebleven districten. Elk jaar moeten de districten één jongen en één meisje, tussen twaalf en achttien jaar oud, afvaardigen om deel te nemen aan de Hongerspelen, die live uitgezonden worden op televisie. Slechts één van de 24 deelnemers kan overleven. Wanneer haar zusje uitgekozen wordt, neemt de 16-jarige Katniss Everdeen vrijwillig haar plaats in.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.