Filmtips voor vanavond (15/8)

Copy 0

Rise of the Planet of the Apes

(één, 20u45)

Spectaculaire actiefilm, reboot van de legendarische Apes-franchise en eerste film in één van de beste trilogieën ooit, met verbluffende speciale effecten van WETA, de effectenfabriek achter Avatar en James Franco, Freida Pinto (Slumdog Millionaire) en Andy ‘Gollum’ Serkis in de hoofdrollen. Het verhaal speelt zich af in het huidige San Francisco, waar wetenschapper Will Rodman zich bezighoudt met genetische manipulatie op apen in de strijd tegen Alzheimer. Wanneer één van de proefdieren, Caesar, zich intellectueel snel begint te ontwikkelen, breekt er totaal onverwacht een oorlog tussen mensen en apen uit.

Guardians of the Galaxy

(BBC One, 23u20)

Captain America, Thor, Hulk, Iron Man. De Guardians of the Galaxy, een bende vreemde snuiters, geeft ze allemaal het nakijken. Marvel overstelpte ons de laatste jaren met superheldenfilms, maar het is deze die er ver bovenuit steekt. Zet je schrap voor duizelingwekkende speciale effecten, spectaculaire gevechtscènes en komische, bizarre personages in een episch ruimte-avontuur. Een absolute must-see!

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

(vtm, 20u30)

Veel beter dan de films die Burton de laatste jaren maakte, maar zeker niet van het niveau van Beetlejuice en Batman. Miss Peregrine bevat wel opnieuw een aantal typische Burtonmomenten van de jaren 80, met een gigantische stop-motionveldslag als absoluut hoogtepunt. Buiten Green en Jackson stelt de cast een beetje teleur, maar dit donker sprookje is zeker een kijkbeurt waard. Lees snel onze review.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.