Filmtips voor vanavond (15/5)

Copy 0

Mission: Impossible – Fallout (vtm, 20u40, nu in Netflix)

De beste actiefilm van 2018! Tom Cruise heeft zich nog maar eens overtroffen. Mission: Impossible – Fallout is een onvervalste en wervelende actieknaller van begin tot eind, boordevol waanzinnige stunts van de Cruiser (die helikopterscène, die Halo-jump, die renscène in Londen). Als een vleesgeworden sloophamer van een CIA-agent ontpopt Henry Cavill zich dan weer meteen tot een van de meeste legendarische figuren uit de hele reeks. Tel daar nog de perfecte soundtrack bij en een heleboel fraaie plaatjes en heb je een Mission: Impossible die hengelt naar de positie van allerbeste film uit de hele reeks.

Thief (één, 23u10)

Dat Michael Mann één van onze favoriete regisseurs is, weten jullie al langer. Heat, Collateral, Miami Vice zijn maar enkele van zijn meesterwerken, maar het is met deze Thief dat het allemaal begon voor Mann. Hij maakte eerder nog wel de geprezen TV-film The Jericho Mile, maar met Thief beukte hij de grote poort naar Hollywood open. De film bevat zeer veel gelijkenissen met zijn absolute meesterwerk Heat. Ook hier draait het allemaal rond een uitgekookte meesterdief die nog één laatste grote kraak wil doen. James Caan is fantastisch in de hoofdrol, de ‘heist scenes’ zijn weergaloos en op de achtergrond dendert constant de zalige soundtrack van Tangerine Dream. Een absolute must see!

The Girl with the Dragon Tattoo (vier, 20u35)

David Fincher kan bij ons niets verkeerd doen. Zelfs niet als hij een overbodige remake maakt van de wereldwijde bestseller van Stieg Larsson. Alleen al de moeite voor die fantastische begingeneriek en het ijzersterke Oscargenomineerde spel van Rooney Mara, maar natuurlijk ook voor het gedetailleerde, stijlvolle en vakkundige regiewerk van Fincher. Mikael Blomqvist is een kritische journalist en uitgever van het tijdschrift Millenium. Na een fout gelopen poging om een corrupte zakenman aan de schandpaal te nagelen, krijgt Blomqvist een ongewone opdracht. Grootindustrieel Henrik Vanger vraagt hem de geschiedenis van zijn familie te schrijven. Maar wat hij eigenlijk vooral wil is de waarheid achterhalen over de verdwijning van zijn nichtje Harriet.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.