Filmtips voor vanavond (14 maart)

Copy 0

The Revenant (vier, 20u25)

Met grote voorsprong de beste film van 2016! Een klein vreugdekreetje kon ik toch niet bedwingen toen Leonardo DiCaprio eindelijk zijn langverwachte Oscar in de wacht sleepte. Maar The Revenant is veel meer dan de verbluffende vertolking van DiCaprio. De Mexicaanse regisseur Iñárritu – niet vies van een experimentje meer of minder – overtrof zichzelf nog maar eens met deze epische overlevingsthriller. Episch omwille van de waanzinnige mooie cinematografie, een aantal adembenemende scènes – de veldslag met de indianen, de aanval van de beer, de val met het paard –, verbluffende vertolkingen – ook Tom Hardy is ijzersterk – en natuurlijk omwille van de knettergekke draaiperiode die geteisterd werd door de klimaatopwarming, ontslagen bij de crew, ziektes, een budget dat op hol sloeg en logistieke nachtmerries. Geen Oscar voor Beste Film, maar Iñárritu won er wel zijn tweede opeenvolgende Oscar voor Beste Regie voor en DoP Lubezki zelfs zijn derde opeenvolgende Oscar!

Baby Driver (Q2, 20u30)

Wat krijg je als je de coolness van Drive, de races van The Fast and the Furious en de fantastische soundtracks van Tarantino in een mixer gooit? Baby Driver! Eén van de hoogtepunten van het filmjaar 2017 schakelt moeiteloos tussen thriller en romantisch drama, trapt het gaspedaal in op de tonen van een supercoole soundtrack, bevat de waanzinnigste achtervolgingen en shoot-outs van de laatste decennia en schotelt ons een stel kleurrijke personages voor. Veiligheidsgordel vastgespen, zonnebril op en genieten!

Guardians of the Galaxy (BBC One, 20u25)

Captain America, Thor, Hulk, Iron Man. De ‘Guardians of the Galaxy’, een bende vreemde snuiters, geeft ze allemaal het nakijken. Marvel overstelpte ons de laatste jaren met superheldenfilms, maar het is deze die er ver bovenuit steekt. Zet je schrap voor duizelingwekkende speciale effecten, spectaculaire gevechtscènes en komische, bizarre personages in een episch ruimte-avontuur. Een absolute must-see!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.