Filmtips voor vanavond (14/8)

Copy 0

The Wolf of Wall Street

(vtm, 21u05, nu in Netflix)

The Wolf of Wall Street is niet enkel het waanzinnig waargebeurde verhaal van effectenhandelaar Jordan Belfort, het is ook één van Scorsese’s allerbeste films met een karrenvracht aan nu al legendarische en controversiële scènes, een DiCaprio in bloedvorm en Matthew McConaughey die de show steelt met de fantastische ‘chest-beating’ speech. Bestempeld als Goodfellas on steroids is The Wolf of Wall Street een absoluut hoogtepunt voor DiCaprio, die wel een Golden Globe won voor zijn vertolking, maar naast een Oscar greep.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

(vtm, 00u25)

Oscars, Golden Globes en BAFTA’s voor Beste Actrice en Mannelijke Bijrol. Golden Globes en BAFTA’s voor Beste Film en Scenario. Three Billboards werd niet alleen een van de grote winnaars tijdens ‘Oscar’s season’, de film nestelde zich ook netjes tussen de allerbeste drama’s van de afgelopen jaar. Gespekt met stevig drama, hilarische momenten, vreemde situaties, knappe dialogen en onvergetelijke rollen van Francis McDormand en Sam Rockwell, maakte regisseur/scenarist Martin McDonagh (In Bruges) een meesterlijk drama.

Project Power

(nu in Netflix)

Als er een pilletje bestaat waarmee je gedurende 5 minuten over superkrachten beschikt. Zou je deze dan nemen? Ziehier het uitgangspunt van een nieuwe SF-thriller van streaminggigant Netflix. Zet je schrap voor flashy dialogen, fraaie cameramoves, stijlvolle looks, stevige actie en klinkende Hollywoodnamen als Joseph Gordon-Levitt en Jamie Foxx.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.