Filmtips voor vanavond (14/5)

Copy 0

Jerry Maguire (nu in Play en Play More)

‘Show me the money!’ Bijna 25 jaar geleden beleefde Jerry Maguire zijn première in de bioscoop. Ondertussen behoort de film tot de best scorende romantische drama’s aller tijden, leverde het een pak memorabele quotes op – “You had me at hello”, “You complete me” – , gooide Tom Cruise zich als een bezetene in zijn rol (die eigenlijk voor Tom Hanks geschreven was), werd het de doorbraakfilm van Renée Zellweger en kroonde Cuba Gooding Jr. zich met enkele legendarische scènes tot Oscarwinnaar.

Forrest Gump (nu in Netflix)

Run Forrest Run! Het begin van de jaren 90 luidde het Tom Hanks-tijdperk in. Eerst kaapte hij een Oscar weg voor zijn vertolking in Philadelphia, maar vooral Forrest Gump maakte van de Hollywoodster een wereldwijd fenomeen. Gump is een jongen die ondanks zijn lage IQ op een zeer naïeve, maar vooral positieve manier naar de wereld kijkt. Het weerhoudt hem er in ieder geval niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Winnaar van de Oscar voor Beste Film!

Heat (nu in Amazon Prime Video)

Een van onze favoriete films ooit is de misdaadthriller Heat. Een machtige film boordevol schietpartijen, achtervolgingen, heists, topacteurs, prachtige muziek en de ene iconische scène na de andere. Die schietscène in de straten van Los Angeles is voor ons nog steeds een van de beste cinemamomenten ooit. Maar tussen al het geweld, het schieten, de ijskoude blikken, woede-uitbarstingen en overvallen heeft één scène zich in een illuster rijtje van magische filmmomenten genesteld: de fantastische koffietafelscène tussen Robert De Niro en Al Pacino – de allereerste keer dat de twee acteurs in één en dezelfde scène op het scherm verschenen. Een scène die je telkens opnieuw kan bekijken en bij elke kijkbeurt beter en beter wordt.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.