Filmtips voor vanavond (13/9)

Copy 0

Pirates of the Caribbean: the Curse of the Black Pearl

(vtm, 21u00)

Ondertussen al een ferme franchise met liefst 5 filmtitels, maar de eerste blijft veruit de beste. Pirates of the Caribbean is een filmversie van een Disney-pretparkattractie veruit de beste. Mede door de wervelende regie van Gore Verbinski en het iconische filmpersonage van Jack Sparrow – een weergaloze Johnny Depp – is The Curse of the Black Pearl een waanzinnig grappig, avontuurlijk, actierijk en familievriendelijk piratenspektakelstuk boordevol zwaardgevechten, griezelige creaturen en hilarische toestanden. De film werd genomineerd voor 5 Oscars (o.a. beste acteur en visuele effecten).

The Truman Show

(nu in Play en Play More)

Amusant, grappig, origineel, maar ook (nog steeds) brandend actueel en intelligent drama. Een knap staaltje meesterschap van regisseur Peter Weir (Dead Poets Society) met een prachtige soundtrack, donkere humor, ijzersterke vertolkingen van Ed Harris en Jim Carrey, en een majestueus einde. Een absolute aanrader. Truman Burbank leidt een perfect leventje: hij heeft een goede baan, een liefhebbende vrouw en een goede vriend. Maar misschien is zijn leven toch wel iets te perfect. Als kijker weten we ondertussen dat Truman het hoofdpersonage is van het succesvolle tv-programma ‘The Truman Show’, dat hij al heel zijn leven in een enorme tv-studio woont waar een dorp is nagebouwd en dat al zijn vrienden acteurs zijn. Maar wat gebeurt er als Truman dit allemaal ontdekt?

Olympus Has Fallen

(vtm 3, 20u35, nu in Netflix, Amazon Prime Video)

Wapengekletter, knokpartijen en explosies in een superspannende actiethriller met Gerard Butler als eenmansleger en Aaron Eckhart (The Dark Knight) als presisdent van de Verenigde Staten. Ooit faalde Secret Service Agent Mike Banning bij het beschermen van de presidentiële familie. Nu krijgt hij niet alleen de kans zijn eer, maar ook de President van de Verenigde Staten te redden! Banning werkt na het ongelukkige voorval achter de schermen van het Witte Huis. Op de dag dat Noord-Koreaanse commando’s het Witte Huis bezetten en de president en zijn staf gijzelen, blijkt dat echter de enige plek te zijn die hem de kans geeft om terug te slaan.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.