Filmtips voor vanavond (13/5)

Copy 0

Top Gun (Nu in Play en Play More)

De ultieme popcornfilm en de grote doorbraakfilm van Tom Cruise. Deze wervelende actiethriller is meer dan dertig jaar later nog steeds een uitstekend kijkstuk. De film staat bol van de testosteronspuwende actie, zeemzoete romantiek, legendarische scènes, popmuziek van de bovenste plank (‘Take my Breath Away’ won de Oscar voor Beste Song) en waanzinnig mooie plaatjes. Naast Tom Cruise schitteren ook nog Val Kilmer, Meg Ryan, Tim Robbins en Anthony Edwards.

Lucy (Q2, 20u35, nu in Play, Play More en Netflix)

De Franse regisseur Luc Besson leverde in het verleden al enkele gesmaakte SF-prenten af. The Fifth Element is zijn meeste gekende film, maar ook Lucy met Scarlett Johansson in de hoofdrol was een voltreffer. Lucy is één lang entertainend, totaal over the top SF-spektakel. Verwacht geen baanbrekende stuff zoals Blade Runner 2049 en Arrival, maar een popcornfun met dat typische Besson-sausje. Een pseudo-intellectuele actiefilm die zichzelf vooral helemaal niet serieus neemt. Pure fun!

Bridesmaids (Vitaya, 20u35)

Na de heren in The Hangover gaan deze keer de vrouwen helemaal uit de bol in de hilarische komediesensatie van 2011, van de regisseur van The Office met Kristen Wiig, Rose Byrne, Rebel Wilson en Maya Rudolph. Single girl Annie is eerste getuige op de bruiloft van haar beste vriendin Lillian, met wie ze jarenlang lief en leed deelde. Het valt niet mee om zelf ook plezier aan alle pre-huwelijkse festiviteiten te beleven als ze te maken krijgt met die andere vriendin van Lilian, de snobistische Whitney wier leven totaal perfect lijkt te zijn. Het leven van Annie is echter een puinhoop. Ze gelooft niet meer in de liefde en is altijd blut. Toch zet ze haar beste beentje voor als ze met een hele groep bruidsmeiden meegaat op een wilde trip.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.