Filmtips voor vanavond (12/9)

Copy 0

Fast & Furious 8

(vtm, 20u30)

Ondanks de ruzie tussen Vin Diesel en The Rock en ondanks het afscheid van Paul Walker, knalt het achtste Fast & the Furious-avontuur van je scherm met waanzinnige achtervolgingen te land, ter zee en in de lucht, megacoole bolides, pompende beats, spectaculaire knokpartijen, exotische locaties, de meest indrukwekkende kletskoppencollectie van Hollywood en Charlize Theron die al het testosterongeweld het nakijken geeft! Buckle up!

Justice League

(vier, 20u25)

Jazeker, er bestaat nog een andere superheldenbende dan The Avengers. DC Comics Justice League is misschien nog wel een indrukwekkendere verzameling spandexliefhebbers dan Marvels Avengers. Met de last minute toevoeging van Joss Whedon als regisseur (hij verving Zack Snyder tijdens post-production) trakteert Justice League je alvast op een stel gloednieuwe superhelden, mega-actiescènes, rake one liners, een stevige portie humor en waanzinnige special effects. Binnenkort is het trouwens uitkijken naar de Snyder-cut van deze film. De enige echte definitieve versie van de regisseur waarvoor Warner liefst 30 miljoen dollar wilde ophoesten.

Memento

(BBC Two, 22u45)

Sublieme thriller en mega mindfuck met Carrie-Anne Moss (The Matrix), Guy Pearce (L.A. Confidential) en Joe Pantoliano (Bad Boys). De film werd genomineerd voor twee Oscars: beste montage en scenario. Leonard Shelby is een voormalige verzekeringsagent. Hij is getuige geweest van de verkrachting en de moord op zijn vrouw. Sindsdien is Shelby uit op wraak en start hij een verwoede zoektocht naar de moordenaar. Hij kampt met één groot probleem. Sinds de moord op zijn vrouw kampt hij met een ernstig beschadigd geheugen. Hij heeft geen korte-termijn geheugen meer. Zo is hij overgeleverd aan briefjes, polaroidfoto’s en tatoeages op zijn lichaam om de moordenaar te vinden en zijn eigen verleden te ontrafelen.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.