Filmtips voor vanavond (12/5)

Copy 0

The Matrix (Nu in Play, Play More en Netflix)

Wow! Niet alleen Keanu Reeves stond versteld van wat hij allemaal kon in The Matrix, ook het publiek aanschouwde met open mond een SF-epos dat zijn gelijke niet kende. De Wachowski  – toen nog –broertjes schreven filmgeschiedenis met deze grensverleggende SF-actieknaller. De bullet-time actiescènes zijn legendarisch, maar ook het verhaal zit fantastisch in elkaar. Tel daar nog een charismatische Laurence Fishburne en een kick-ass heldin als Carrie-Anne Moss bij en je hebt één van de beste SF-thrillers ooit!

The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions kan je ook bekijken in Play, Play More en Netflix)

Ocean’s Eleven (Nu in Play, Play More en Netflix)

Vlijmscherpe dialogen, komische situaties, een fantastische soundtrack en een indrukwekkende ensemble cast (Brad Pitt, Matt Damon, George Clooney, Julia Roberts) in een komisch heistfilm. Danny Ocean en zijn perfect samengestelde team van handlangers staat op het punt om de kraak van de eeuw te plegen. Samen willen ze niet één, niet twee, maar drie casino’s leegroven. De ideale film voor avondje spanning, plezier en romantiek.

Ocean’s Twelve en Ocean’s Thirteen kan je ook bekijken in Play, Play More en Netflix.

The Godfather (Nu in Play, Play More)

Moeten we nog vermelden dat dit één ven de grootste monumenten uit de filmgeschiedenis is? Indien dit meesterwerk van Francis Ford Coppola een puzzel was, zouden alle stukjes perfect in elkaar passen. Alles klopt gewoon: de regie, het acteerwerk, de muziek, de montage, de vertelstijl, alles! 45 jaar na de release is dit nog steeds een even krachtig staaltje cinema dat nog steeds niet kon geëvenaard worden. Zelfs het woord ‘meesterwerk’ kan dit imposante familie-epos niet samenvatten.

The Godfather Part II en The Godfather Part II kan je ook bekijken in Play en Play More.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.