Filmtips voor vanavond (12/4)

Copy 0

The Karate Kid (vtm, 14u50)

“Wax on, wax off”, “Breathe in, breathe out”. De karate/levenslessen van Mr. Miyagi blijven nog steeds tot de verbeelding spreken. Samen met Ralph Macchio vormden ze een onoverwinnelijk duo in een van de grootste family-hits van de jaren 80. Daniel en zijn moeder verhuizen van New Jersey naar Californië. Terwijl zijn moeder een toffe baan heeft gevonden, heeft Daniel problemen om zich aan te passen en wordt hij regelmatig gepest. De situatie loopt bijna uit de hand, maar dan krijgt hij steun uit onverwachte hoek.

Boogie Nights (zes, 21u35)

Het ticket naar de big league voor Mark Wahlberg. Dirk Diggler is en blijft waarschijnlijk voor altijd zijn meest memorabele personage. Eigenlijk een rol die voor Leonardo DiCaprio bestemd was, maar die koos voor Titanic. Wahlberg twijfelde niet en zijn carrière was gelanceerd.

A Fish Called Wanda (BBC One, 23u30)

Geestige heistfilm die ondertussen is uitgegroeid tot een absolute klassieker. De legendarische John Cleese schreef het scenario van deze hilarische komedies waar je van de ene knettergekke situatie in de andere terechtkomt. Het verhaal heeft misschien niet veel om het lijf, maar de vertolkingen van Cleese, Michael Paelin, Jamie Lee Curtis en vooral Kevin Kline (Oscargenomineerd) toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht. Critici kraakten de film af, maar het publiek omarmde hem en blijft hem schitterend vinden.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.