Filmtips voor vanavond (10/5)

Copy 0

Hitch (vtm, 20u50)

Versiertips van ‘date doctor’ Will Smith. Ben je stiekem verliefd op iemand, maar weet je niet hoe je deze persoon moet benaderen? Dan moet je zeker een keertje (of misschien wel meerdere keren) kijken naar Hitch. Will Smith speelt de coolste kerel ooit, een man die in een vingerknip de aandacht van een vrouw trekt, de juiste openingszinnen produceert en alle juiste dingen zegt op de juiste momenten. Tot hij Eva Mendes tegen het lijf loopt en zijn coolness verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Bad Education (Nu in Play en Play More)

Enkele jaren geleden gooide Hugh Jackman de handdoek in de ring. Zijn filmleven als één van de populairste comicbook-personages, Wolverine, zegde hij vaarwel. Gedaan waren de martelperiodes waarin hij kolossale spieren moest kweken. Enter de acteur Hugh Jackman. De Australiër is immers veel meer dan een spierbundel. Dat bewees hij eerder al, maar Bad Education is misschien wel zijn beste vertolking ooit. Hij domineert elke scène waarin hij verschijnt, speelt een schoolinspecteur op een ingetogen wijze en laat simpelweg een verpletterende indruk na. Na een opmerkelijke recente hoofdrol in The Front Runner bewijst deze Bad Education dat de echte hoogdagen van Hugh Jackman er nu pas lijken aan te komen.

The Town (Nu in Netflix en Play)

Nog voor zijn Oscartriomf met Argo scheerde Ben Affleck al hoge toppen met deze knappe Michael Mann-achtige misdaadthriller. Als regisseur en hoofdrolspeler leverde Affleck een oerdegelijke en beklijvende thriller af met zenuwslopende bankovervallen, stevige shootouts, knappe casting – met een testosteronspuwende Jeremy Renner en een ijskoude Pete Postlethwaite als speerpunten – en drama van de bovenste plank.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.