Filmtips voor vanavond (10/4)

Copy 0

Woman in Gold (canvas, 21u20)

Indrukwekkend drama gebaseerd op waargebeurde feiten over de grootste naziroof uit de kunstgeschiedenis met een absolute topcast: Helen Mirren, Ryan Reynolds, Katie Holmes, Daniel Brühl en Max Irons. De joodse Maria Altman is op zoek naar een schilderij dat eigendom van haar tante was, maar door de Nazi’s werd geconfisqueerd. Niet alleen omdat het haar erfrecht is, maar ook om iets van gerechtigheid te zien voor de gruwelen van WO II. Een ontroerend verhaal over de strijd van een oorlogsslachtoffer.

The Founder (Nu in Netflix)

McDonald was toch de uitvinder van McDonald’s, niet? Ja en nee. Ontdek het merkwaardige, verrassende en onthullende verhaal van hoe een gewone huis-aan-huis-verkoper – een uitmuntende Oscargenomineerde Michael Keaton – met het idee van een kleine burgertent, Amerika en de rest van de wereld veroverde. The Founder is een fascinerende film. De vertelstructuur heeft veel weg van een dertien-in-een-dozijn tv-film biopic, maar het onderwerp – alleen al het zien van al die hamburgers doet je watertanden – en een verrukkelijke vertolking van Michael Keaton, maken van deze biografische film een even lekkere snelle hap als een Big Mac.

The Front Runner (Nu in Play More)

Wolverine gaat in de politiek. The Front Runner gaat over een van de meest populaire Amerikaanse politici van de jaren 80. Hij was de gedoodverfde favoriet voor de verkiezingen van 1988. Drie weken voor de verkiezingen komt hij door een vermeende affaire plots in een heuse mediastorm terecht en komt er een abrupt einde aan zijn politieke carrière. Gary Hart zal nooit president worden van de VS, maar hij vertegenwoordigde wel het moment dat de pers de grens tussen privé en publiek overboord gooide. The Front Runner is een beklijvend, meeslepend en actueel stukje cinema met een beresterke Hugh Jackman.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.