Filmtips voor vanavond (1/4)

Copy 0

Beverly Hills Cop (Q2, 22u50 en nu in Play en Play More)

Oorspronkelijk geschreven voor ene Sylvester Stallone, maakte Beverly Hills Cop van Eddie Murphy een wereldster. Het was de eerste van zeven opeenvolgende films waarmee Murphy de eerste plek veroverde aan de Amerikaanse box office. De film opent met een waanzinnige achtervolging tussen een truck en een dozijn politieauto’s terwijl Axel Foley zich maar ternauwernood kan vastklampen. De start van een hilarische, ‘action-packed’, R-rated en onder ‘fucks’ bedolven actiekomedie met een supercoole soundtrack en een schitterende Eddie Murphy en het grappige flikkenduo Det. Billy Rosewood en Sgt. Taggart in de hoofdrollen. Een actiefilm zoals ze spijtig genoeg niet meer gemaakt worden.

Southpaw (Zes, 20u35)

Jake Gyllenhaal doet een ‘Raging Bulleke’. Een van onze favoriete acteurs verstomde de wereld in 2015 door van een iel ventje in de film Nightcrawler plots op te duiken als een kolos in de eerste foto van Southpaw. Een boksdrama waarin Jake Gyllenhaal andermaal bewijst dat hij behoort tot het kleine kransje van absolute Hollywoodklasbakken. Geflankeerd door de immer uitstekende Rachel McAdams, trakteert deze film je op een ferme dreun waar je na 10 tellen nog niet van verlost bent.

Studio Ghibli catalogus (Netflix)

Disney en vooral Pixar waren de afgelopen decennia verantwoordelijk voor een resem werkelijk uitmuntende animatiefilms voor klein en groot. Maar ook in Japan maken ze fabelachtige animatiepareltjes. Daarvoor mogen we de animatiestudio Ghibli op een staande ovatie trakteren. Onze trouwe zetelpartner Netflix brengt zomaar niet één film, maar de volledige Ghibli-catalogus naar hun streamingdienst. Dat levert uren kijkplezier op met animatieklassiekers als Spirited Away en My Neighbor Totoro van grootmeester Hayao Miyazaki, maar ook onbekendere pareltjes als Only Yesterday en The Tale of the Princess Kaguya. Ontdek ze allemaal!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.