9 filmtips voor het weekend (30/11 – 2/12)

Copy 0

Belgica
(vrijdag, Q2, 20u35)

Dansen! Zuipen! Dansen! Nog niet in de juiste stemming om een stapje in de wereld te zetten? Gooi dan alvast even de benen los met deze feestfilm. Gent is ‘the place to be’ en Belgica is dé hotspot van het nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-‘n-roll van de bezwete muren spat. The sky lijkt the limit, voor even toch, want het nachtleven is een verslavende trip en de wereld staat nooit stil. Alle remmen los! Schol! Geregisseerd door Felix Van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, Beautiful Boy).

Highlander
(vrijdag, CAZ, 20u40)

“There can be only one.” Highlander is een actie-fantasy avontuur boordevol bizarre accenten – een Fransman die een Schot speelt, een Schot die een Egyptenaar speelt met een Spaanse naam (?) -, bevat een waanzinnige soundtrack van Queen, epische zwaardgevechten en prachtige beeldjes van de Schotse Highlands. En inderdaad, je moet niet naar de oogarts, dat is echt wel Sean Connery in de rol van een onsterfelijke krijger. Hij moet de ultieme strijd aangaan met Connor MacLeod en de ultieme vijand, de Kurgen! En oh ja, er zullen koppen rollen.

Achter de Wolken
(zaterdag, één, 21u15)

Emma en Gerard komen elkaar na meer dan 50 jaar weer tegen. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend. Vijftig jaar later vinden ze elkaar terug en worden opnieuw verliefd. Achter de Wolken is een prachtig verhaal van een overweldigende laatste liefde, beleefd met de intensiteit van de eerste. De film groeide uit tot een kassucces in Vlaanderen en heeft met Chris Lomme en Jo De Meyere twee Vlaamse klasbakken in de hoofdrollen.

Finding Dory
(zaterdag, vtm, 20u55)

Finding Nemo geldt als een van de beste Pixar-films ooit. Was het dan wel zo’n goed om een vervolg te maken? Jazeker! Finding Dory is minstens even goed als zijn voorganger en dompelt de kijker deze keer onder in de magische onderwaterwereld van het Marine Life Institute voor een onvergetelijk avontuur vol plezier, fantasie en emoties. Deze keer vertrekt de vergeetachtige blauwe vis Dory, samen met haar vriendjes Nemo en Marlin, op een epische zoektocht naar haar ouders. Een wondermooie, charmante, visueel verbluffende en oogverblindende familie/animatiefilm!

The Maze Runner
(zaterdag, Q2, 20u35)

Een van de grote verrassingen van 2014! The Maze Runner is een razend spannende actiethriller in een post-apocalyptische wereld. Minstens even spectaculair en actierijk als The Hunger Games en Divergent. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht in een gemeenschap van jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de ‘runners’ om uit het labyrint te ontsnappen en het ijzingwekkende geheim dat schuilgaat achter hun lot te ontrafelen.

The Godfather Part III
(zaterdag, CAZ, 20u40)

Just when I thought I was out… they pull me back in.” Zestien jaar nadat Francis Ford Coppola Michael Corleone eenzaam achterliet op een parkbankje, sloeg hij opnieuw de handen in elkaar met Mario Puzo voor een derde hoofdstuk in de The Godfather-familiesaga. Het resultaat is een film die helaas de monumentale kwaliteiten mist van de eerste episodes, maar toch nog uitpakt met enkele geniale momenten. Vooral het hele slotstuk in en buiten de Siciliaanse opera gunt ons nog maar eens een blik op de genialiteit van Coppola.

Collateral
(zaterdag, Netflix)

Machtige en visueel sublieme thriller van grootmeester Michael Mann (Heat). Voor één keer kruipt Tom Cruise eens in de rol van slechterik en dat levert één van zijn beste vertolkingen ooit op. Toch is het taxichauffeur Jamie Foxx die met een prachtige vertolking met de film gaat lopen. Mann schotelt ons in Collateral bovendien opnieuw een aantal fascinerende scènes voor zoals de schietpartij in de discotheek, de confrontatie tussen Cruise en een stel dieven en de schitterende jazzclub tête-à-tête. Foxx en de montage werden genomineerd voor een Oscar.

Kingsman: the Secret Service
(zondag, vtm, 20u20)

Geheimagenten zoals je ze nog nooit zag. Wie moet Daniel Craig opvolgen als nieuwe James Bond? Wij zeggen Colin Firth. Jullie twijfelen nog? Met deze Kingsman: the Secret Service geeft Firth alvast een waanzinnig visitekaartje af. En we weten ook meteen wie de volgende Bond moet regisseren: Matthew Vaughn. Hij doorspekt in deze film, net zoals in Kick-Ass, loeiharde actie met grappige knipoogjes. Wat wil je nog meer? PS: er zit een scène in de film waarvan je mond zal openvallen. Je bent gewaarschuwd.

Once Upon a Time in the West
(zondag, CAZ, 20u40)

Magistraal westernepos en magnum opus van regisseur Sergio Leone. De man maakte furore met zijn spaghetti-westerns, o.a. The Good, the Bad and the Ugly, maar het is dit meesterwerk waarmee Leone een van de belangrijkste regisseurs uit de filmgeschiedenis werd. De fantastische cinematografie, de schitterende acteurs, de legendarische close-ups en natuurlijk de fabelachtige muziek van Ennio Morricone. Once Upon a Time in the West is een film die je moet gezien hebben.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.