9 filmtips voor het weekend (02/02 – 04/02)

Copy 0

Deadpool (zaterdag, vtm, 20u30)

De sexy ‘bad ass’ onder de superhelden! Laat je niet afschrikken door weer een nieuwe superheld. Deze mens met superkrachten neemt zichzelf helemaal niet serieus en dat levert knettergekke cinema op. Thor, Hulk, Iron Man? Allemaal mietjes volgens Deadpool, die alle regels aan zijn laars lapt en je omverblaast met zotte actie, hilarische dialogen, aangebrande humor en posterboy Ryan Reynolds.

The Revenant (zaterdag, vier, 20u25)

Oscar voor Leonardo DiCaprio! In deze epische overlevingsthriller vecht, schiet, kruipt en moordt Leonardo DiCaprio zich een weg naar wraak. The Revenant tart alle verbeelding. Dit is een spektakelstuk dat bol staat van de spanning, fantastische vertolkingen, fabelachtige beelden, waanzinnige scènes (de epische veldslag, de aanval van een beer) en machtige muziek. Dit is grensverleggende cinema! Een modern meesterwerk!

Welp (zaterdag, Q2, 20u35)

‘De eerste Vlaamse horrorfilm’. Filmregisseur Jonas Govaerts maakte van zijn langspeelfilmdebuut een pareltje boordevol wegkijkmomenten, thrills en chills, en een bloedstollend verhaal dat angst inboezemend tot de allerlaatste seconde. In de film trekt een groep scouts op kamp, diep in de Ardennen. Volgens de leiding dwaalt er een vreemdsoortig monster in de bossen. De welpen doen het verhaal af als onzin, maar als ze diep in de nacht worden wakkergemaakt voor een spannend bosspel, gaan de poppen aan het dansen.

The Talented Mr. Ripley (zaterdag, BBC Two, 23u30)

Matt Damon’s got talent. Je denkt dan meteen aan zijn uitstekende gevechtstechnieken uit de Bourne-reeks, maar ooit was hij een fragiel ventje. Weinig gespierd en zelfs bleekjes. De perfecte vermomming om een meestermanipulator te spelen die zich voordoet als de toffe knul Tom Ripley. Als hij de stinkend rijke Dickie, Oscargenomineerde rol van Jude Law, op het spoor komt, wil hij diens leven volledig overnemen, inclusief zijn vrouw, zijn dolce far niente attitude en uiteindelijk zijn identiteit. Een magnifiek, intelligent, Hitchcockiaans thrillerdrama dat alleen al de moeite is voor de prachtige locaties, de kledij en de muziek.

Midnight Express (zaterdag, canvas, 23u40)

Schokkend, aangrijpend en spijkerhard drama, gebaseerd op waar gebeurde feiten, van de regisseur van The Life of David Gale en Mississippi Burning. Het scenario van Oliver Stone en de muziek van Giorgio Morodor werden bekroond met een Oscar. Billy Hayes is op vakantie in Turkije. Wanneer hij enkele kilo’s drugs probeert te smokkelen, wordt hij aangehouden en veroordeelt tot een gevangenisstraf van vier jaar. Wanneer die termijn er op zit, wil de Turkse justitie een voorbeeld stellen. Hayes mag nog eens 30 jaar achter de tralies plaatsnemen. De straf is op zich al onvoorstelbaar, maar vooral het gevangenisregime is een ware hel.

Wanted (zondag, Q2, 20u35)

The Matrix-achtige actiescènes, duizelingwekkende autoachtervolgingen, zwarte humor en Angelina Jolie als een sensuele en meedogenloze moordenares in één van de grootste actiefilms van 2008. De 25-jarige Wesley Gibson is een saaie boekhouder die zich door het leven worstelt. Tot hij op een dag wordt opgepikt door de beeldschone Fox die hem in contact brengt met ‘The Fraternity’, een ultra-geheime organisatie waar zijn vermoorde vader voor werkte. De headhunter van ‘The Fraternity’, Sloan (weer een zalige Morgan Freeman), meent dat Gibson, net als zijn vader, over uitzonderlijke gaven beschikt. Leuk detail: Chris Pratt, toen nog een nobody, heeft een klein rolletje.

The Godfather trilogie (in Play en Play More in de Telenet TV-theek)

Moeten we nog vermelden dat dit één van de grootste monumenten uit de filmgeschiedenis is? Indien dit meesterwerk van Francis Ford Coppola een puzzel was, zouden alle stukjes perfect in elkaar passen. Alles klopt gewoon: de regie, het acteerwerk, de muziek, de montage, de vertelstijl, alles! 45 jaar na de release is dit nog steeds een even krachtig staaltje cinema dat nog steeds niet kon geëvenaard worden. Je krijgt een ongezien familie-epos dat kan wedijveren met de beste Griekse tragedies, Shakespeareaanse toneelstukken en iconische opera’s. Eén van de beste, misschien wel dé beste, filmtrilogie ooit gemaakt!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.