9 filmtips voor het weekend (22/03 – 24/03)

Copy 0

Moonlight
(vrijdag, canvas, 21u20)

De sensatie van 2017! Winnaar van de Oscar voor Beste Film. Winnaar van de Golden Globe voor Beste Film. Moonlight is een ambitieus, origineel en grensverleggend coming-of-age verhaal met machtige vertolkingen, adembenemende beelden en hartverscheurende momenten. Een modern meesterwerk! Een instantklassieker! Must-see!

The Town
(vrijdag, vier, 20u35)

Nog voor zijn Oscartriomf met Argo scheerde Ben Affleck al hoge toppen met deze knappe Michael Mann-achtige misdaadthriller. Als regisseur en hoofdrolspeler leverde Affleck een oerdegelijke en beklijvende thriller af met zenuwslopende bankovervallen, knappe casting – met een testosteronspuwende Jeremy Renner en een ijskoude Pete Postlethwaite als speerpunten – en drama van de bovenste plank.

The Hurt Locker
(vrijdag, zes, 20u35)

Zenuwslopende spanning, visueel adembenemend in beeld gebrachte explosies en een uitmuntende vertolking van Jeremy Renner in een intens oorlogsdrama van Kathryn Bigelow , de regisseuse van Point Break en Zero Dark Thirty. De film won 6 Oscars: beste film, regie, origineel scenario, montage, geluid en geluidsmontage. Een groep Amerikaanse elitesoldaten is in Irak belast met een zeer gevaarlijke opdracht: het ontmantelen van bommen in het heetst van de strijd. Sergeant William James is een ijskoude specialist die uiterst roekeloos te werk gaat en onverschillig lijkt te staan tegenover de dood. Zo maakte hij al 873 bommen onschadelijk. Hij maakt echter deel uit van een drieledig ontmijningsteam. En zijn kompanen kunnen het gedrag van hun losgeslagen leider allerminst smaken.

The Revenant
(zaterdag, vier, 20u10)

Met grote voorsprong de beste film van 2016! Een klein vreugdekreetje kon ik toch niet bedwingen toen Leonardo DiCaprio eindelijk zijn langverwachte Oscar in de wacht sleepte. Maar The Revenant is veel meer dan de verbluffende vertolking van DiCaprio. De Mexicaanse regisseur Iñárritu – niet vies van een experimentje meer of minder – overtrof zichzelf nog maar eens met deze epische overlevingsthriller. Episch omwille van de waanzinnige mooie cinematografie, een aantal adembenemende scènes – de veldslag met de indianen, de aanval van de beer, de val met het paard –, verbluffende vertolkingen – ook Tom Hardy is ijzersterk – en natuurlijk omwille van de knettergekke draaiperiode die geteisterd werd door de klimaatopwarming, ontslagen bij de crew, ziektes, een budget dat op hol sloeg en logistieke nachtmerries. Geen Oscar voor Beste Film, maar Iñárritu won er wel zijn tweede opeenvolgende Oscar voor Beste Regie voor en DoP Lubezki zelfs zijn derde opeenvolgende Oscar!

Air Force One
(zaterdag, Q2, 22u50)

Harrison Ford kicks ass als President van de Verenigde Staten! Met een zweep en een vuurwapen bewees Ford al zijn actieskills, in Air Force One laat hij zijn vuisten spreken. Kapers nemen de controle over Air Force One, het vliegtuig dat de President van de Verenigde Staten en zijn familie transporteert. Maar Ford is niet van plan om te onderhandelingen met de terroristen. Hij plant zelfs eigenhandig een heuse reddingsmissie. Een politieke actiethriller die je doet nagelbijten tot de laatste seconde.

La La Land
(zaterdag, BBC Two, 22u00)

Na het formidabele Whiplash verovert regisseur Damien Chazelle andermaal ons hart en onze dansbeentjes met een van de beste films van de afgelopen jaren. De film is nog geen vijf minuten bezig of je zit al zachtjes mee te dansen met een brede glimlach op je smoelwerk. Die glimlach wordt enkel groter wanneer Emma Stone en Ryan Gosling op het witte doek verschijnen. Ze vertolken namelijk de hoofdrollen in een heerlijk ouderwetse romance die wordt gekleurd door hartverwarmende momenten, aangrijpende obstakels, wonderlijke danspartijen, prachtige songs en adembenemende plaatjes. Lees snel onze volledige review.

Allied
(zondag, vtm, 20u40)

Brad Pitt! Marion Cotillard! Wow! Spionnen zagen er nooit mooier uit als in Allied. Pitt lijkt wel van het Benjamin Button-elixir gedronken te hebben, maar voor de rest ziet de film er prachtig uit met fabelachtige locaties, intense confrontaties, dramatische wendingen en nagelbijtende momenten. Allied is een spionagethriller uit de oude doos, boordevol intriges, plotwendingen en twee waanzinnige supersterren.

Annie Hall
(zondag, CAZ, 20u40)

De film die Woody Allen eens en voor altijd op de filmkaart zette. De prent won in 1978 vier Oscars, waaronder voor Beste Film en Beste Regisseur en staat sindsdien geboekstaafd als een absolute klassieker. Allen vuurt de neurotische levens- en liefdesbespiegelingen vliegensvlug op je af, Diane Keaton is onweerstaanbaar en groeide uit tot een kortstondig mode-icoon en de grappen zijn om je duimen en vingers bij af te likken. Een film die samen met Manhattan behoort tot Allens beste werk.

First Man
(nu in à la carte in de Telenet TV-theek)

Na Whiplash en La La Land keken wij reikhalzend uit naar de nieuwe van regisseur Damien Chazelle. Een heel ander beestje dan zijn twee vorige titels, maar wel opnieuw met Ryan Gosling. En zowel Chazelle als Gosling leveren absoluut topwerk. Chazelle kiest deze keer wel voor een radicaal andere stijl. Een mengeling van Terrence Malick – voor het gezinsleven van Neil Armstrong – en Christopher Nolan – voor de waanzinnige en superrealistische vliegmomenten. Geen film voor mensen met vliegangst!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.