9 filmtips voor het weekend (03/05 – 05/05)

Copy 0

Wall Street
(vrijdag, vtm, 23u40)

Flitsend, meeslepend en controversieel drama van de regisseur van Natural Born Killers en JFK, met een Oscarwinnende vertolking van Michael Douglas. Bud Fox (rol van Charlie Sheen, Platoon) is een jonge effectenmakelaar met steile ambities. Hij is nog maar twee jaar afgestudeerd maar wil nu al deel uitmaken van de absolute financiële top van New York. De man die hem daar moet brengen is Gordon Gekko. Gekko is een keiharde, kille zakenman vol charisma met een zeer discutabele manier van werken. Als hij Fox bombardeert tot zijn nieuwe protegé, lijkt zijn broodje gebakken.

Focus
(vrijdag, vier, 20u35)

Femme fatale Margot Robbie brengt het hoofd van gladjanus en player Will Smith op hol. Terwijl de carrière van Will Smith al een tijdje in het slop zat, ging die van Margot Robbie crescendo. De ster van The Wolf of Wall Street wist ook in dit komisch misdaaddrama alle schijnwerpers naar zich toe te trekken. Hoe gewiekst meesteroplichter Smith ook uit de hoek komt, de beeldschone Robbie is de hoofdreden om deze fijne, leuke en lekker wegkijkende ‘heistfilm’ zeker niet te missen.

Dr. No
(vrijdag, Q2, 20u35)

De Bondtune, de ‘gunbarrel scène’, de Walter PPK, de Bondgirl, de snelle auto’s, de spectaculaire actie en de megalomane slechterik: ‘Dr. No’ bevatte meteen alle kenmerken van een echte Bondfilm. Van de regisseur van ‘From Russia with Love’ en ‘Thunderball’ en met Sean Connery als 007! In deze eerste film van de James Bond serie bestrijdt 007 de mysterieuze Dr. No, een geniale wetenschapper die het Amerikaanse ruimteprogramma wil vernietigen. In een gevecht tegen de tijd moet Bond naar Jamaica, waar hij de bloedmooie Honey Ryder ontmoet en de booswicht aanvalt in zijn eigen hoofdkwartier.

Tinker Tailor Soldier Spy
(zaterdag, canvas, 22u35)

Spannende spionagethriller, naar het gelijknamige boek van John le Carré, met een uitmuntende topcast, o.a. Gary Oldman, Benedict Cumberbatch, Tom Hardy, Colin Firth en John Hurt. De film won 2 BAFTA’s (scenario en Beste Britse Film) en werd genomineerd voor 3 Oscars. De jaren ’70. Wanneer geheim agent Ricki Tarr ontdekt dat er een mogelijke mol aanwezig is in de top van de Britse inlichtingendienst MI-6, wordt de gepensioneerde veteraan George Smiley ingeschakeld.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
(zaterdag, Q2, 20u25)

Wilde zeemonsters, angstaanjagende meerminnen, een sexy Penélope Cruz, onze favoriete piraat Jack Sparrow, duizelingwekkende actie en prachtige visuele effecten in het vierde Pirates-avontuur. Een nieuw mysterieus avontuur dient zich aan als de excentrieke kapitein Jack Sparrow zijn oude vlam, Angelica, tegen het lijf loopt. Angelica is op zoek naar de geheimzinnige ‘Fontein van de Eeuwige Jeugd’ en wil dat Jack haar helpt.

A Good Day To Die Hard
(zondag, vtm, 20u45)

Vijfde ‘Die Hard’ film met opnieuw halsbrekende actiescènes, uitbundig wapengekletter en Bruce Willis als onvervalste actieheld. John McClane krijgt het weer voor elkaar om op het verkeerde moment op de verkeerde plaats te zijn. In Moskou wordt hij herenigd met zijn vervreemde zoon Jack en belanden ze in een onvermijdelijk conflict. De Russische onderwereld zit hen op de hielen. Ondanks dat beide McClanes een heel andere werkwijze hebben weten ze met veel actie en geweld hun doel te bereiken.

Lockout
(zondag, Q2, 21u40)

Snoeiharde futuristische actiethriller doorspekt met grapjes en droge oneliners, naar een scenario van Luc Besson (The Fifth Element, Léon, Taken). 2079. MS One is een experimentele gevangenis in de ruimte waar ’s werelds meest gevaarlijke criminelen in een kunstmatige slaap gehouden worden. Emilie, de dochter van de president van de Verenigde Staten, reist naar het ruimtetuig op humanitaire missie. Wanneer een gewelddadige opstand uitbreekt, worden Emilie en het team van MS One gegijzeld door de gevangenen. De president stuurt de eigenzinnige vechtersbaas Snow de ruimte in om zijn dochter te redden.

Hotel Artemis
(zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

Criminelen moeten zich ook ergens laten verzorgen. Scenarist Drew Pearce (‘Mission: Impossible – Rogue Nation’, ‘Iron Man 3’) strikte Jodie Foster voor zijn regiedebuut. Een dystopische actiethriller in een toekomstig Los Angeles dat zich het best omschrijft als John Wick meets Reservoir Dogs meets Blade Runner. Het levert een stijlvolle en brutale kijkbeurt op met een resem ultra-slechteriken gespeeld door de crème de la crème van Hollywood, zowel jonge honden als ervaren bad boys. Alleen al de moeite voor die ene machtige actiescène met Sofia Boutella in een rode jurk.

Spider-Man: Into the Spider-verse
(nu in à la carte in de Telenet TV-theek/Op aanvraag bij Proximus)

Moeten we onze tijd echt nog maar eens in een nieuwe Spider-Man steken? Inderdaad, de laatste jaren hebben we simpelweg veel te veel Spider-Mannen op het grote scherm gezien en al zeker teveel ‘origin stories’ van onze spinnenvriend. Deze animatiefilm van Spider-Man is een creatieve splinterbom, een beeldenstorm van ongebreidelde inventiviteit, een pure adrenalinekick met adembenemende visuals, een opzwepende soundtrack en een bende fantastische personages.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.