8 filmtips voor het weekend (17/11 – 19/11)

Copy 0

Mudbound (Nieuw in Netflix)

In serieland is de streamingsdienst Netflix niet meer weg te denken, maar ook de filmindustrie laat het op haar grondvesten daveren. Netflix heeft dit jaar al een pak films uitgebracht, maar geen enkele komt nog maar in de buurt van het uitzonderlijke niveau van Mudbound. Deze Southern epic kan wel eens de eerste echte Oscar-kandidaat worden van de streamingdienst. De reviews zijn voorlopig lovend, de trailer belooft grootse dingen en regisseuse Dee Rees wordt getipt als eerste zwarte vrouw ooit die genomineerd kan worden voor een Oscar. Zet deze maar meteen op je to watch-lijstje!

Apocalypto (vrijdag, Q2, 20u35)

Vond jij Hacksaw Ridge al rauw en gewelddadig? Dan moet je zeker Apocalypto van Mel Gibson eens bekijken. De controversiële acteur/regisseur gaat helemaal Mad Max achter en voor de camera in deze waanzinnige achtervolgingsthriller die zich afspeelt ten tijde van de Maya-dynastie. Alles begint vredevol, maar escaleert in no time tot een pure overlevingsthriller boordevol gruwelijke slachtingen, nagelbijtende ontsnappingen, stevige adrenalinestoten, halsbrekende toestanden en waanzinnige taferelen. Hoe Gibson dat allemaal geflikt heeft, blijft ons een mysterie. Wat we wel nog weten van ons cinemabezoek, waren onze okselvijvers. Bloedstollende cinema!

District 9 (vrijdag, Q2, 23u10)

Afzichtelijke insectachtige buitenaardse wezens en een rauwe realistische visuele look in een originele sciencefictionfilm en één van de grote kassuccessen van 2009. Rond regisseur Neil Blomkamp bestond er begin 21ste eeuw al een tijdje een zekere buzz. Zeker na zijn Halo: Landfall kortfilm. Zijn eerste langspeelfilm, het voortreffelijke District 9, verpulverde alle verwachtingen. De film werd een onverwachte hype en schopte het zelfs tot de Oscars! Daar werd hij bovendien genomineerd voor Beste Film! Machtige SF!

Con Air (zaterdag, vtm, 23u)

De guilty pleasure van het weekend! Zet je schrap voor twee uur WTF-cinema met de coolste verzameling topacteurs ooit – Malkovich, Cage, Rhames, Buscemi, Cusack – in een no nonsense actiethriller met legendarische quotes – “Put… the bunny… back… in the box.” – zotte actie, Michael Bay-achtige shots en pure popcornfun. Leuk detail: deze prent werd genomineerd voor twee Oscars: Beste Geluid en Beste Song (How Do I Live van Diane Warren). “He’s got the whole world in his hands.”

The Great Gatsby (zaterdag, vier, 20u20)

Baz Luhrmann heeft het weer geflikt met The Great Gatsby. De regisseur van Moulin Rouge! en Romeo + Juliet maakte van The Great Gatsby, een van de beroemdste en meest geprezen boeken uit de Amerikaanse literatuur, een bombastisch, overdadig en superluxueus kijkfestijn met Leonardo DiCaprio en Carey Mulligan in de hoofdrollen, decors en kledij om bij weg te dromen en Jay-Z als huis-dj om een epische house party op te leuken. Geen wonder dat de film een Oscar won voor Beste Kostuums en Beste Decors. Niet meteen de beste Luhrmann-film, maar alleen al voor de visuele bravoure een kijkje waard.

X2 (zaterdag, Q2, 22u40)

Er was een tijd toen het superheldengenre zijn strepen nog moest verdienen. De eerste basisstenen van het succesverhaal werden gelegd door de X-Men filmreeks, waarvan deze X2 de allerbeste is. Spetterende actie, een fabelachtige openingsscène en de terugkeer van de hele cast uit X-Men maakten van deze prent een spectaculaire filmervaring. X2 is één van die weinige gevallen waarbij Part II het origineel overtreft. Regisseur Bryan Singer wilde met deze film zijn The Empires Strikes Back maken en daar is hij volgens ons voor een groot deel in geslaagd.

Rear Window (zaterdag, CAZ, 20u40)

Eén van onze all-time favorites! Rear Window is één van de allerbeste films van Alfred Hitchcock. Voyeurisme, moord en nagelbijtende suspens kruiden deze fantastische thriller met een onvergetelijke James Stewart en Grace Kelly. Topfotograaf L.B. Jefferies zit na een ongeluk noodgedwongen thuis met een gebroken been. Om de tijd te doden nestelt hij zich iedere dag achter het raam om de bewoners van het aanpalende flatgebouw in de gaten te houden, vaak met zijn telelens. Langzaam groeit de gezonde nieuwsgierigheid uit tot een obsessie. Zeker als hij denkt dat hij één van zijn buren een moord ziet plegen. De film werd genomineerd voor vier Oscars, o.a. Beste Regie en Cinematografie.

Ronin (zondag, CAZ, 20u40)

Een team van vijf mannen wordt samengesteld door een onbekende opdrachtgever. Hun tussenpersoon is Deidre, een Ierse terrorist. Hun opdracht: het stelen van een aktetas. Hun grootste probleem: niemand is te vertrouwen. Ronin is een intelligente thriller met een fenomenale cast (De Niro, Stellan Skarsgard, Sean Bean, Jean Reno, Natasha McElhone), maar gaat vooral de geschiedenisboeken in voor de talloze schietpartijen en de sensationele weergaloze auto-achtervolgingen. Vergeet je veiligheidsriem niet vast te klikken!

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.