8 filmtips voor het weekend (16/11 – 18/11)

Copy 0

Fatal Attraction
(vrijdag, één, 23u30)

Klassieker in het erotisch/psychologische thrillergenre, van de regisseur van 9 1 / 2 Weeks, Indecent Proposal en Unfaithful, met Michael Douglas en Glenn Close. De film werd genomineerd voor 6 Oscars (o.a. beste actrice, film, regie en scenario). Dan Gallagher is een succesvolle advocaat die gelukkig getrouwd is en een 6-jarig dochtertje heeft. Zijn leven verandert drastisch als hij op een zakelijke receptie de aantrekkelijke en intrigerende blondine Alex Forrest ontmoet

Phantom Thread
(vrijdag, Play More Cinema, 21u)

De laatste van Daniel Day-Lewis. De beste film van deze maand op Play More? Zoek niet verder. ‘Phantom Thread’ is een oogverblindend pareltje. Een meesterwerk van een fenomenaal duo – regisseur Paul Thomas Anderson (‘There Will Be Blood’) en acteur Daniel Day-Lewis (‘Lincoln’) – met machtige plaatjes, fantastische vertolkingen, magnifieke kostuums en een prachtige soundtrack. Maar dé reden om deze film zeker niet te missen is het absolute meesterschap van Day-Lewis die op weergaloze wijze gestalte geeft aan een van de meest irritante rotzakken van het grote scherm. En o ja, ontbijten zal nooit meer hetzelfde zijn!

Eye in the Sky
(vrijdag, canvas, 21u50)

Een dronepiloot in Nevada houdt een bende zelfmoordterroristen in Kenia in de gaten en wacht op bevelen van kolonel Powell in Engeland, die op haar beurt in verbinding staat met haar overste en de Britse overheid. ‘Eye in the Sky’ is een tikkende tijdbom van een film, met de allerlaatste vertolking van Alan Rickman. In een zenuwslopend schouwspel worden we ondergedompeld in een Hitchcockiaanse thriller over de realiteit van moderne oorlogsvoering. Een hypernerveuze kijkervaring die nog dagenlang blijft nazinderen!

Clear and Present Danger
(vrijdag, vtm, 23u35)

Drugskartels, illegale Amerikaanse paramilities, een kletterende schietscène en Harrison Ford als Jack Ryan in een bloedstollende thriller van de regisseur van Patriot Games, The Saint en The Bone Collector, gebaseerd op een verhaal van Tom Clancy. De film kreeg een Oscarnominatie voor beste geluid en geluidseffecten. Wanneer admiraal James Greer ernstig ziek wordt, vervangt Jack Ryan hem als een van de belangrijkste adviseurs van de president. Hij krijgt meteen een loodzware opdracht voorgeschoteld. Een intieme vriend van de president werd vermoord en Ryan moet het onderzoek leiden. Deze vriend, een machtige Amerikaanse zakenman, onderhield duistere connecties met Colombiaanse drugskartels. Ryan begint aan een race tegen de klok en tegen zijn eigen regering, die via verschillende groeperingen de hele zaak in de doofpot wil steken.

Mission: Impossible
(vrijdag, CAZ, 20u40)

Sommige missies komen in de buurt, maar deze eerste Mission: Impossible blijft nog steeds de allerbeste. Ondertussen uitgegroeid tot een klassieker, raast deze spionagethriller van regisseur Brian De Palma voorbij tegen de waanzinnige snelheid van een TGV. De uitmuntende cast – Jean Reno, Vanessa Redgrave, Emmanuelle Béart, Kristin Scott Thomas, Ving Rhames, Jon Voigt en Tom Cruise – en vooral De Palma zetten de kijker telkens op het verkeerde been in een nagelbijtende actiethriller met enkele legendarische actiescènes.

The Hobbit: the Battle of the Five Armies
(zaterdag, vier, 20u25)

Afscheid van Tolkiens en Peter Jacksons magische wereld. Maar Peter Jackson heeft nog serieus wat in petto voor deze allerlaatste aflevering van de The Hobbit. Bilbo Balings, Thorin Eikenschild en de groep dwergen hebben hun koninkrijk heroverd op Smaug, maar onbedoeld ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Smaug zint op wraak en Sauron stuurt enorme legers met Orks naar de Eenzame Berg.

The Godfather
(zaterdag, CAZ, 20u40)

Moeten we nog vermelden dat dit één ven de grootste monumenten uit de filmgeschiedenis is? Indien dit meesterwerk van Francis Ford Coppola een puzzel was, zouden alle stukjes perfect in elkaar passen. Alles klopt gewoon: de regie, het acteerwerk, de muziek, de montage, de vertelstijl, alles! 45 jaar na de release is dit nog steeds een even krachtig staaltje cinema dat nog steeds niet kon geëvenaard worden. Zelfs het woord ‘meesterwerk’ kan dit imposante familie-epos niet samenvatten.

Rabot
(zondag, canvas, 21u50)

Aangrijpende, alom geprezen documentaire over de gelijknamige woontoren in Gent. Een docu die je een geweten schopt. Een prachtig, maar vooral confronterend kijkstuk.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.