8 filmtips voor het weekend (11/05 – 13/05)

Copy 0

Room
(vrijdag, canvas, 21u15)

Oscar voor Beste Actrice! Aangrijpender en hartverscheurender dan dit drama krijg je zelden te zien. Deze film laat een verpletterende indruk op je na. Room is een emotionele rollercoaster, een ongelooflijke mix van horror en hoop, gekruid met enkele van de beste vertolkingen van de afgelopen jaren. Vooral Brie Larson is fabelachtig. Haar prestatie werd terecht bekroond met een Oscar, Golden Globe en BAFTA voor Beste Actrice.

The Fly
(vrijdag, CAZ, 20u40)

Sciencefictionklassieker van David Cronenberg (Videodrome, eXistenZ), met Jeff Goldblum (Jurassic Park) en Geena Davis (Thelma & Louise). De film won een Oscar voor Beste Make-up. Seth Brundle, een briljante maar excentrieke wetenschapper, heeft een revolutionaire ontdekking gedaan. Hij heeft een ‘teleporter’ ontwikkeld waarmee materie verplaatst kan worden van een cel naar een andere cel. Brundle heeft al geëxperimenteerd met dood materiaal, maar moet het proces nog bijschaven om levende wezens te verplaatsen. Op een avond, in een dronken bui, besluit Brundle zichzelf te ‘teleporteren’. Niet voor gevoelige zieltjes en best niet kijken tijdens het eten.

La grande bellezza
(vrijdag, NPO 2, 23u00)

Betoverende cinematografische ode aan Fellini’s La Dolce Vita en de stad Rome. De film won de Oscar, BAFTA en Golden Globe voor Beste Niet-Engelstalige en de European Film Award voor Beste Europese Film. Jep Gambardella is een knappe man en een onweerstaanbare verleider. Een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Nog altijd maakt hij deel uit van het mondaine leven in de stad Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje. Hij besluit na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven.

Amy
(vrijdag, NPO 3, 22u35)

Fantastische documentaire over één van de meest talentvolle muziekartiesten van onze generatie. Als je dit jaar maar één docu bekijkt, laat het dan deze zijn. Met Amy’s eigen woorden, nooit eerder vertoonde beelden, een aantal gloednieuwe muzieknummers en interviews met Mark Ronson en Pete Doherty, vertelt de meester van de docu, Asif Kapadia (Senna, The Warrior), het beklijvende en unieke levensverhaal van Amy Winehouse. Winnaar van de Oscar en BAFTA voor Beste Documentaire. Een absolute must-see!

Atomic Blonde
(zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

De coolste geheim agente ooit! Atomic Blonde is een hypergestileerd actiefestijn dat ons helemaal terug katapulteert naar de grauwe, in neon-doordrenkte jaren 80. Midden in een bloedheet Koude Oorlog-sfeertje schittert Charlize Theron als een verrukkelijke, bad-ass kruising tussen James Bond en Jason Bourne. Haar geheim agente is een explosieve cocktail van wreedheid en sensualiteit. Ideaal in een wereld die gedomineerd wordt door schietgrage kleerkasten, zenuwslopende achtervolgingen en brutale gevechten.

Avatar
(zaterdag, vtm, 20u30)

Nog steeds de best scorende film aller tijden (een box office van 2,8 miljard dollar!), maar zeker niet de beste film aller tijden en zelfs niet eens de beste film van regisseur James Cameron. Avatar blijft een spectaculair kijkstuk boordevol wervelende actie, fantastische creaturen, waanzinnige beeldjes én zelfs een ecologische boodschap. Dé popcornfilm van het weekend!

Terminator 2: Judgment Day
(zaterdag, Q2, 20u35)

“I’ll be back.” Arnold Schwarzenegger loog niet en keerde terug voor één van de beste sequels ooit. Kon het nog beter dan de klassieker The Terminator? “No problemo”, dacht James Cameron. De tweede Terminator overtreft de eerste film op alle vlakken en blaast meer dan 25 jaar later nog steeds alle concurrentie omver. Deze nagelbijtende achtervolgingsthriller heeft het allemaal: baanbrekende en nog steeds ‘jaw-dropping’ special effects, waanzinnige en meedogenloze actie, legendarische one liners, één van de meest angstaanjagende slechteriken van het grote scherm, onophoudelijke spanning, mega-achtervolgingen, een opzwepende soundtrack, indrukwekkende setpieces en zelfs een portie drama.

Spartacus
(zaterdag, CAZ, 20u40)

“I am Spartacus.” Die woorden zitten stevig gebeiteld in de filmgeschiedenis en in het geheugen van iedereen die de prent over de moedige Romeinse slavenleider bekeek. Spartacus is de rol waar Kirk Douglas – jaja, de vader van Michael Douglas – het langst zal herinnerd voor worden. Wanneer je het machtige epos ontdekt of opnieuw bekijkt, weet je onmiddellijk (weer) waarom.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.