8 filmtips voor het weekend (05/10 – 07/10)

Copy 0

Ex Machina
(vrijdag, Q2, 20u35)

De beste SF-film van 2015! Alex Garland, scenarist van ‘The Beach’ en ‘Sunshine’, maakte zijn regiedebuut met dit SF-pareltje. De film won de Oscar voor Beste Visuele Effecten en bevat een fabelachtige cast met Star Wars-sterren Oscar Isaac en Domhnall Gleeson, maar vooral de uitmuntende Alicia Vikander. Voor een week mag programmeur Caleb het exclusieve huis van zijn teruggetrokken baas betreden om de beeldschone artificiële intelligentie Ava te testen op haar menselijke vaardigheden.

Brimstone
(vrijdag, NPO 3, 22u10)

De Nederlandse regisseur Martin Koolhoven presenteert op NPO 3 de komende 6 weken een heus filmcollege op je tv. In de eerste aflevering gaat hij dieper in op de spaghettiwesterns. Zelf heeft Koolhoven onlangs ook een donkere westernthriller ingeblikt: Brimstone. Geen film voor gevoelige kijkers, maar wel een stevige, gruwelijke thriller met ijzersterke rollen van Dakota Fanning, Guy Pearce, Kit Harington en Carice van Houten.

Twister
(vrijdag, één, 23u45)

Non-stop actie, ultrarealistische speciale effecten, een dozijn tornado’s en nagelbijtende suspens in een ‘rollercoaster’ actiefilm van de regisseur Jan De Bont (Speed). De film werd genomineerd voor twee Oscars en kreeg een BAFTA voor beste visuele effecten.

Darkest Hour
(zaterdag, Play More Cinema, 21u00)

Fabelachtige Gary Oldman. Biopics staan of vallen met twee zaken: de persoon die het onderwerp van de film is en de persoon die die persoon speelt. In beide gevallen kan je van ‘Darkest Hour’ het allerbeste verwachten. Gary Oldman kruipt op verbluffende wijze in de huid van een van de meest iconische politici uit de moderne geschiedenis: Winston Churchill. De transformatie van Oldman is zo fenomenaal dat je de acteur zelfs helemaal niet herkent. Zijn vertolking werd bekroond met een Oscar, BAFTA en Golden Globe.

Angels & Demons
(zaterdag, vtm, 21u45)

Een eeuwenoude geheime broederschap, verzegelde grafkelders, vreemde symbolen en gevaarlijk ogende kerken in een mysterieuze thriller, gebaseerd op een boek van Dan The Da Vinci Code Brown, met Tom Hanks en Ewan McGregor.

Lone Survivor
(zaterdag, vier, 20u25)

Dodelijke suspens in een militaire thriller, gebaseerd op waargebeurde feiten, van de regisseur van The Kingdom en Battleship, met Mark Wahlberg en Eric Bana. De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Geluidsmontage. Lone Survivor is gebaseerd op de militaire missie ‘Operation Red Wings’, die op 28 juni 2005 werd uitgevoerd door Navy Seal Team 10. Het doel van het team: Taliban-leider Ahmad Shah uitschakelen.

The Man Who Knew Too Much
(zaterdag, CAZ, 22u20)

Suspensethriller en remake van Hitchcocks eigen film uit 1934 met James Stewart en Doris Day. De titelsong ‘Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Sera)’ werd bekroond met een Oscar. Ben en Jo McKenna zijn op vakantie in Marokko met hun tienjarig zoontje Hank. Op de bus ontmoeten ze de mysterieuze Fransman Louis Bernard. De volgende dag wordt Bernard vermoord op de plaatselijke markt. Met zijn laatste adem kan hij nog net enkele geheimen prijsgeven aan Ben over een moord die in Londen zal plaatsvinden. Door dit toeval wordt het Amerikaans gezinnetje plotseling betrokken bij een internationaal complot. Vintage Hitchcock!

Mission: Impossible – Ghost Protocol
(zondag, vtm, 20u35)

De laatste missie, Fallout, is nog steeds de beste actiefilm van dit jaar, maar ook Ghost Protocol was een wervelend en entertainend kijkstuk met supergewaagde stunts (de Burj!) en halsbrekende achtervolgingen. De film is eindelijk geen Mission: Ethan Hunt meer, maar wordt terug, zoals in de eerste M:I, door een team van geheim agenten gedragen. Regisseur Brad Bird (Incredibles) bewijst dat hij niet enkel op animatievlak excelleert, maar ook met echte acteurs een wervelend en bij momenten komisch actie-avontuur in elkaar kan steken.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.