8 filmtips voor het weekend (26/04 – 28/04)

Copy 0

Carlito’s Way
(vrijdag, canvas, 21u20)

Al Pacino en gangsterfilms. Dat is een perfect huwelijk. Het ultieme bewijs is The Godfather. De sensationeelste was Scarface. De meest tragische is Carlito’s Way. Pacino is werkelijk verrukkelijk als Carlito Brigante, met zijn gekende bravoure en passie. Combineer dat met de fantastische regie van Brian De Palma en je krijgt schitterende beelden, lang uitgesponnen en zenuwslopende scènes en een gangsterprent die nog uren blijft nazinderen. Niet de bekendste gangsterfilm, maar wat een pareltje. Echt één van de betere films van Pacino en De Palma.

Noah
(vrijdag, vier, 20u35)

Het epische Bijbelverhaal van de ark van Noah. Een samenwerking tussen Ridley Scott en Russell Crowe levert altijd spektakel op (zie Gladiator). Veel spectaculairder dan deze Bijbelse vertelling kan bijna niet. Noah is een doorgewinterde strijder in een wrede wereld, gedomineerd door barbaarse troepen en krijgsheren. Het enige dat hij wil is vrede voor hem en zijn gezin. Gekweld door nachtelijke visioenen over een eindeloze zondvloed en de vernietiging van alle leven, start hij aan een onmogelijke opdracht.

Hitman: Agent 47
(vrijdag, Q2, 20u35)

Huurmoordenaars met een streepjescode. De populaire game kreeg in 2007 al eens een verfilming, maar zonder groot succes. Veel werd verwacht van deze versie met Paul Walker, maar na diens tragische dood, moesten de makers het plots doen met Rupert Friend. Hij is meteen dé reden om deze film zeker niet te missen. Friends Hitman is een kruising tussen Hannibal Lecter en de T-1000. En, jazeker, de film bulkt natuurlijk ook van de slo-mo gevechten, loeiharde schietpartijen, meedogenloze afrekeningen en zotte stunts!

The Hunger Games: Catching Fire
(zaterdag, vier, 20u25)

Ferme blockbuster, wervelend actie-avontuur en vervolg op het immens populaire The Hunger Games, gebaseerd op de bestsellers van Suzanne Collins. Veruit de beste film in de hele The Hunger Games-filmreeks. Na hun overwinning in de 74ste Hunger Games keren Katniss Everdeen en Peeta Mellark terug naar huis. Er is hen weinig rust gegund: ze moeten hun familie en vrienden achterlaten voor een verplichte zegetocht langs de verschillende Districten. Tijdens de reis voelt Katniss dat een opstand broeit.

2001: A Space Odyssey
(zaterdag, BBC Two, 21u30)

‘2001: A Space Odyssey’ is een aftelling naar de toekomst, een wegenkaart voor het lot van de mensheid, een zoektocht naar het oneindige. Het is een schitterend, Oscarwinnend, staaltje visuele effecten, een fascinerend spel tussen mens en machine, een verbluffend mooie versmelting van muziek en beweging. De film begint met een bezoek aan onze prehistorische aap-voorouders en maakt dan een sprong van duizenden jaren, naar de gekoloniseerde ruimte en schiet astronaut Bowman uiteindelijk de onbekende wereld van de ruimte in, wellicht op weg naar onsterfelijkheid.

Avengers: Endgame
(nu in de bioscoop)

Eindelijk! Het langverwachte einde van de waanzinnigste filmreeks ooit! En ook weer niet natuurlijk, maar toch het einde voor een heleboel acteurs en actrices die we ondertussen vereenzelvigen met de superheld die ze speelden. Avengers: Infinity War verwezenlijkte bijna het onmogelijke. Tientallen superhelden elk hun moment de gloire bezorgen in een machtig spektakelstuk. Endgame belooft niets minder, integendeel. Met een lengte van 182 minuten (!) wacht de trouwe fan een episch slotstuk. Eentje waarin de overgebleven helden rouwen om het verlies van hun vrienden, maar vastbesloten zijn om het gevecht tegen Thanos weer nieuw leven in te blazen. En daarvoor krijgen ze hulp van enkele oude bekenden.

Aladdin
(nu in Play)

Jongen van de straat wordt verliefd op een prinses. Het wonderlijke en leuke Aladdin is een film voor jong en oud. Een fantastisch avontuur met een fabelachtige Robin Williams als de stem van ‘the Genie’. De film groeide in 1992 uit tot de meest succesvolle film van het jaar. Wedden dat je nu al de Oscarwinnende oorwurm ‘A Whole New World’ aan het neuriën bent? Leuk detail: Disney heeft ergens in de film een Mickey verstopt.

Public Enemies
(nu in Netflix)

Prachtig in beeld gebrachte ‘shootouts’, de beruchtste bankovervaller van de 20 ste eeuw, wilde achtervolgingen en een absolute sterrencast in een emotioneel indringende gangsterfilm van grootmeester Michael Mann (Heat, The Insider, Collateral en Miami Vice). John Dillinger is al een van de beruchtste gangsters van de Verenigde Staten als hij met de hulp van zijn partners uit de gevangenis van Lima weet te ontsnappen. Hij duikt onder in Chicago waar hij kan rekenen op de bescherming van Al Capone. Ondertussen is Dillinger een obsessie geworden voor J. Edgar Hoover. Hij ziet de klopjacht op Dillinger als een unieke kans om zijn onderzoeksbureau om te vormen tot een nationale politiedienst (de latere FBI). Hij roept Dillinger uit tot ‘Staatsvijand nummer 1’ en zet de onervaren maar plichtsbewuste Purvis aan het hoofd van de Chicago-afdeling.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.